Wijffels zag 'omgekeerde wereld' tegen Ecuador: 'Eén van slechtste duels onder Van Gaal'

door Gino Haverkamp 20

Bron Algemeen Dagblad

Wijffels zag 'omgekeerde wereld' tegen Ecuador: 'Eén van slechtste duels onder Van Gaal'

door Gino Haverkamp 20

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Maarten Wijffels heeft een Nederlands elftal gezien dat deed wat van tevoren van Ecuador werd verwacht. De tegenstander van vrijdagavond dicteerde het spel en kwam tot de grootste kansen, terwijl de ploeg van Louis van Gaal vooral reactief speelde en na de 1-0 van Cody Gakpo niet eens meer op doel schoot.

Nederland kwam dus nog op een vroege voorsprong, maar vlak na rust maakte Enner Valencia er 1-1 van. 'Op weg naar de eerste tegengoal van Oranje bij dit WK was gisteravond sprake van de omgekeerde wereld. Hoe Ecuador in de 49ste ­minuut tot twee keer toe druk zette op een Oranjespeler in balbezit, dat was hoe Nederland dat eigenlijk zélf wil doen', schrijft Wijffels in zijn analyse in het Algemeen Dagblad.

Nederland was simpelweg slecht in de ogen van de verslaggever. 'Oeh, wat viel het tweede optreden van Oranje bij dit WK tegen. Eén van de slechtste duels onder bondscoach Louis van Gaal.' Dat het na de 1-0 niet verder kon of wilde voetballen, was tekenend voor Wijffels. ' Alleszeggend was al de verhouding in het aantal doel­pogingen bij rust: 1-5 in het voordeel van de Zuid-Amerikanen. Net als de cornerverhouding (1-3). Uiteindelijk kwam Nederland tot twee schoten in totaal. Dat is het laagste aantal voor een Europees land in een WK-wedstrijd sinds 1966, in bijna 50 jaar dus.'

Wijffels kritisch op Bergwijn en Blind

Speciale aandacht heeft Wijffels ook voor Ajacied Steven Bergwijn, die tegenviel als spits. 'Steven Bergwijn? Onzichtbaar als spits, net als maandag tegen Senegal. De wingbacks Blind en Dumfries? Aanvallend nul keer de achterlijn gehaald.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.