Weghorst houdt focus op EK: 'Overtuigd dat er daarna iets heel moois komt'

door Jesse ter Haar 196

Bron NU.nl

Weghorst houdt focus op EK: 'Overtuigd dat er daarna iets heel moois komt'

door Jesse ter Haar 196

Bron NU.nl

Laatst geüpdatet

Wout Weghorst is nog niet bezig met een eventuele overstap naar Ajax in de zomer. De spits is momenteel onderdeel van de selectie van het Nederlands elftal en is daarmee actief op het EK, waardoor hij transferzaken nog even voor zich uit schuift.

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

'Natuurlijk zijn het dingen die spelen en in je hoofd zitten, maar ze spelen wel op de achtergrond', reageert de goalgetter - geciteerd door NU.nl. 'In de laatste 2,5 maanden heb ik voor mezelf een pad uitgestippeld om op het EK in topvorm te zijn. Het zou dom zijn om nu met andere dingen bezig te zijn. Ik houd mijn focus lekker hier, vol op het EK. Daarna ben ik ervan overtuigd dat er vanzelf iets heel moois komt.'

Een doortastende verslaggever vraagt vervolgens toch of Weghorst het mooi zou vinden om in het shirt van Ajax uit te komen. Opnieuw zonder succes, want Weghorst wenst zich er niet over uit te laten. 'Ik houd m'n focus nu op het Nederlands elftal. Er is al genoeg over gezegd en voor me ingevuld. Dat laat ik jullie doen.'

Naar verluidt staat Weghorst in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax. De spits zou de vervanger van de eventueel vertrekkende Chuba Akpom moeten worden. Voor laatstgenoemde hopen de Amsterdammers nog een aanzienlijk bedrag te ontvangen in de transferzomer. Daartegenover staat dat Ajax zou hopen Weghorst als 'koopje' binnen te kunnen halen. Gezien de financiële status van de club kan er niet net als vorige zomer een bedrag van boven de honderd miljoen euro uit worden gegeven.

De gesprekken tussen Ajax en het management van Weghorst zouden al vergevorderd zijn. Er zou namelijk al nagenoeg een persoonlijk akkoord liggen. Alle partijen zijn ervan overtuigd dat een overeenstemming kan worden bereikt. Wel moet Ajax nog in gesprek met Burnley over de transfer van de spits van Oranje.

Weghorst in Oranje

Voor nu ligt de focus van Weghorst dus op het EK. Hij moet het doen met een rol als invaller, maar hij voelt dat hij dicht tegen de basiself van Nederland aan zit. 'Ik heb het gevoel dat het dichterbij komt. Ik denk dat ik kwaliteiten heb om dit Nederlands elftal beter te maken. Uiteindelijk hoop ik dat ik dat zo vaak mogelijk kan laten zien. Het is logisch dat je in de basis wilt staan en je doet er alles aan om dat voor elkaar te krijgen.'

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.