[Update] 'Gesprekken tussen Ajax en Weghorst over persoonlijke voorwaarden zijn vergevorderd'

door Bart Veenstra 627

Bron The Telegraph

[Update] 'Gesprekken tussen Ajax en Weghorst over persoonlijke voorwaarden zijn vergevorderd'

door Bart Veenstra 627

Bron The Telegraph

Laatst geüpdatet

Ajax overweegt nog altijd om Wout Weghorst naar de club te halen, zo komt naar voren uit informatie van The Telegraph. Wel hopen de Amsterdammers de aanvaller van het Nederlands elftal - die in de EK-wedstrijd tegen Polen nog goed was voor de winnende treffer - als 'koopje' te strikken en dus geen hoge transfersom te betalen.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

'Ajax overweegt een goedkope deal met Burnley voor de Nederlandse spits Wout Weghorst', zo is te lezen. Dat Ajax hoopt de prijs te drukken, komt niet geheel uit het niets. De club loopt vele miljoenen mis door de afwezigheid in de Champions League. Door de vijfde plek in de Eredivisie afgelopen seizoen moeten de Amsterdammers het doen met een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League, waarvoor woensdagmiddag wordt geloot.

Daarnaast degradeerde de huidige werkgever van Weghorst, Burnley, het afgelopen seizoen uit de Premier League. De goalgetter zou bepaald niet staan te springen om met de club uit te komen op het tweede niveau van Engeland en dus lijkt een transfer logisch. Daarbovenop komt nog dat het contract van Weghorst in de zomer van 2025 afloopt en dus nog slechts een looptijd van één jaar heeft. Zodoende zijn er zeker drie redenen aan te wijzen voor Ajax om te proberen de prijs te drukken.

Ondanks het mindere seizoen speelt Ajax komend seizoen gewoon nog op het hoogste niveau van Nederland en dat is precies de wens van Weghorst. Hij wenst niet op het tweede niveau in een land te spelen. Wel moet de recordkampioen van Nederland herstelwerkzaamheden uitvoeren, waardoor er zal worden gesneden in de uitgaven aan salarissen. In dat plaatje past Weghorst nog altijd als nieuwe inpuls voor de voorhoede van Ajax.

Standpunt Burnley

Hoe Burnley in het hele verhaal staat, blijft vooralsnog afwachten. Vincent Kompany, vorig seizoen de trainer van Burnley, is niet meer werkzaam in Engeland en heeft de overstap naar Bayern München gemaakt. Volgens The Telegraph mag de nog aan te stellen nieuwe hoofdtrainer de knoop doorhakken als het gaat om de toekomst van Weghorst.

In Engeland verwacht men dat Weghorst een langer verblijf bij Burnley niet ziet zitten. Volgens hen zal de 1,97 meter lange aanvaller - die momenteel 31 jaar oud is - een volgende stap willen zetten in zijn carrière en dus niet in de Championship - het tweede niveau van Engeland - uit willen komen.

Update - 09.30 uur (19 juni 2024) - 'Gesprekken tussen Ajax en Weghorst over persoonlijke voorwaarden zijn vergevorderd'

Ajax en Wout Weghorst hebben al nagenoeg een persoonlijk akkoord met elkaar bereikt. Transferjournalist Fabrizio Romano meldt woensdagochtend via X dat de gesprekken tussen Ajax en de spits van Burnley al in een vergevorderd stadium zijn. Alle partijen zijn ervan overtuigd dat er een deal gesloten kan gaan worden. Onderhandelingen met Burnley zullen volgen, maar Ajax is nu nog optimistischer dat het Weghorst naar de club kan halen.

Zet nu in op de EK wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.