Vos wil schitteren bij Ajax 1: 'Dat is mijn doel en droom'

door Cristian de Jong 54

Bron Voetbalzone

Silvano Vos heeft zich uitgesproken over zijn doelstellingen en zijn dromen. De middenvelder van Jong Ajax scoorde donderdagavond in de wedstrijd tegen Jong PSV en lijkt een rooskleurige toekomst voor zich te hebben.

Vos blikt terug op de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Eindhoven. 'Het was een goede wedstrijd van onze kant, we waren heel dominant', zegt hij voor de camera's van Voetbalzone. Vos scoorde in de tweede helft de 1-2 en zette daarmee zijn ploeg op voorsprong. Deze voorsprong resulteerde echter niet in een overwinning. 'We hebben twee onnodige corners weggegeven en dan wordt het 2-2. We hadden deze pot gewoon moeten winnen en met drie punten naar huis moeten gaan, dat is niet gelukt.'

'Zo snel mogelijk naar Ajax 1 en daar mijn ding kunnen doen'

Tijdens het WK ging Ajax 1 op trainingskamp in Marbella. Omdat een aantal spelers afwezig waren wegens het huidige WK, was er ruimte voor jonge talenten, waaronder Vos, om mee te gaan naar Zuid-Spanje. 'Het was leuk', vertelt Vos rustig. 'Ik had het wel naar mijn zin, het was gewoon goed.' De 17-jarige middenvelder weet wat hem nu te doen staat. 'Nu moet ik doorzetten en stap voor stap richting Ajax 1 gaan.'

Vos is ambitieus. Zo wil hij dit seizoen nog zijn eerste minuten voor de Amsterdamse hoofdmacht maken. 'Ik wil sowieso nog mijn debuut maken. Ik wil nog een paar goals maken natuurlijk en eigenlijk gewoon zo snel mogelijk naar Ajax 1 en daar mijn ding kunnen doen. Daar werken we voor', vervolgt het talent.

De droom van Vos is dan ook om te slagen bij het eerste van Ajax. 'Dat is mijn doel en droom. Daarna gaan we kijken naar het buitenland, Engeland of Spanje.' Toch blijft Vos met beide benen op de grond staan. 'Eerst lekker focussen op Ajax 1, dat ik daar mijn minuten kan en ga maken.'