Jong Ajax pakt door bizar cornermoment slechts een punt bij Jong PSV

door BadembaBarrie 723

Jong Ajax heeft donderdagavond onnodig gelijkgespeeld op bezoek bij Jong PSV. In het Philips Stadion, waar de wedstrijd werd afgewerkt in plaats van op De Herdgang, hadden de Amsterdamse beloften zeker na rust het betere van het spel. Over de hele wedstrijd genomen kregen ze tevens de betere kansen en scoorden ze ook twee keer. Jong Ajax stond echter even zo vaak slecht te verdedigen bij corners van Jong PSV die er zodoende beide in gingen. Zo eindigde het duel in 2-2.

Het eerste doelgevaar kwam van de Eindhovenaren. Isaac Babadi trok met de bal aan de voet van links naar binnen en passeerde meerdere tegenstanders, waaronder Silvano Vos en Youri Regeer. Eenmaal in de zestien vergat de linksbuiten zichzelf echter te belonen en miste hij de verre hoek waarop hij mikte ruimschoots. Het enige wat Jong Ajax daar in het eerste kwartier tegenover wist te stellen was een halve poging van Kristian Hlynsson. Een slim balletje van Kian Fitz-Jkim op Jorrel Hato kreeg van laatstgenoemde vervolg middels een uitstekende lange bal op Christian Rasmussen, die daar echter slecht op anticipeerde. De inworp die volgde nam hij wel snel, waardoor Youri Regeer voor kon geven op Hlynsson. Hij ondervond echter te veel hinder van zijn tegenstander om tot een goed schot te komen.

Na een kleine twintig minuten was Jong Ajax ineens tweemaal heel dichtbij de voorsprong. Eerst brak Lorenzo Lucca los van zijn tegenstander, waardoor hij bij de rechterpunt de zestien in kon. Hlynsson was mee en afleggen leek de beste optie, maar Lucca koos voor het schot, dat Drommel met zijn voet uit de verre hoek kon houden. Uit de corner die volgde was de doelman kansloos op de bekeken poging van Hato naar de verre hoek. Drommel kreeg echter hulp van de paal en zag de brilstand zo op het bord blijven.

Het bleek de opmaat naar een veel leuker tweede kwartier, waarin Jong PSV op voorsprong had moeten komen. Bij een omschakelmoment kwam Babadi er weer gevaarlijk uit en zijn poging richting verre hoek was ditmaal wel goed. Charlie Setford, die terugkeerde van een blessure, wist de bal uit de hoek te houden, maar tikte hem wel recht voor de voeten van August Priske Flyger, die van dichtbij de openingstreffer op de schoen had. De spits leek echter van zijn kans te schrikken en werkte de bal naast.

Aan de overzijde was Jong Ajax een minuut later weer gevaarlijk. Eerst werkte Jong PSV een gevaarlijke bal de zestien in slecht weg, waardoor er even een eigen doelpunt dreigde te vallen. De bal stuiterde voor de Eindhovense beloften uiteindelijk net goed om dat te voorkomen, maar Jong Ajax kon wel weer oppikken en uit de situatie die volgde, veranderde de Eindhovense zestien even in een flipperkast. Ondanks de dreiging hoefde Drommel uiteindelijk niet in actie te komen.

In de gelijk opgaande wedstrijd, had Jong Ajax zo wel de meeste gevaarlijke momenten en dat betaalde zich zes minuten voor rust uit. Een goede lange bal van Fitz-Jim en dito aanname van Jaydon Banel leverden ineens veel ruimte voor laatstgenoemde op de helft van de tegenstander op. De aanvaller stak met de bal aan de voet een groot deel van het veld over en had Hato links van hem met ruimte. Een pass op de linksback leek de beste optie, maar Banel ging voor eigen succes. In eerste instantie knalde hij de bal nog tegen een tegenstander aan, maar hij kreeg het leerwerk gelijk terug en schoot in tweede instantie wel raak in de korte hoek.

Kort na rust trok Jong PSV de stand weer gelijk. Uit een kort genomen hoekschop kon Mathijs Tielemans met de bal de zestien in dribbelen. De middenvelder kwam dichtbij de achterlijn, maar kreeg ruimte om te schieten of voor te geven. Hij koos voor het eerste en zag de bal via Setford in het doel verdwijnen. Even daarvoor had Jong Ajax uit een corner juist bijna de 0-2 gemaakt, maar een nieuwe poging van Hato uit vergelijkbare positie als in de eerste helft ging ditmaal net naast.

Jong Ajax liet zich door deze tegenslagen echter niet uit het veld slaan en ging vol op zoek naar een nieuwe voorsprong. Nadat Lucca de bal van dichtbij net niet binnen kon tikken, viel de Amsterdamse treffer na een klein uur alsnog, op fraaie wijze. Vos controleerde een afvallende bal goed op de rand van de zestien, kapte zijn tegenstander uit en plaatste de bal in de verre hoek. Daar kreeg Drommel er nog wel wat tegenaan, maar niet genoeg om de 1-2 te voorkomen.

De ploeg van John Heitinga trok het duel mede aan de hand van die voorsprong meer naar zich toe en kreeg via Regeer en Vos enkele schotpogingen uit afgeslagen corners. Beide schoten misten het doel echter ruimschoots. Tussendoor kreeg Jenson Seelt namens de thuisploeg nog een goede kans, maar hij plaatste de bal een halve meter naast.

Er leek verder weinig aan de hand voor Jong Ajax, dat het duel onder controle had en nog maar één Eindhovense kans uit open spel had moeten toestaan. De 2-2 kwam een kwartier voor tijd dan ook een beetje uit te lucht vallen. Jong PSV kreeg een hoekschop en invaller Mylian Jiménez ging met zijn linkerbeen achter de bal aan de rechterkant van het veld staan. De corner leek niet eens goed getrapt, maar stuiterde desondanks langs alles en iedereen en was ook Setford, die niet lekker opgesteld leek te staan, te machtig.

Ook na de gelijkmaker was Jong Ajax beter en kreeg het nog enkele goede kansen op de overwinning. Zo krulde Fitz-Jim de bal vanaf de rand van de zestien maar net over de verre kruising. Enkele minuten later gunde Vos invaller Sontje Hansen nog een schotkans na een vlugge combinatie. Het schot van de aanvaller was echter te haastig en bovendien met zijn zwakkere linker, waardoor het ongevaarlijk naast ging. Jong Ajax scoorde zodoende niet meer en stapte zo slechts met een punt van het veld, wetende dat het er twee had weggegeven.