VI: 'Naast Shakhtar Donetsk nog twee clubs in de markt voor Neres'

door Bart Veenstra 75

Bron Voetbal International

VI: 'Naast Shakhtar Donetsk nog twee clubs in de markt voor Neres'

door Bart Veenstra 75

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

David Neres lijkt in deze winterse transferperiode dichtbij een vertrek bij Ajax. De interesse van Shakhtar Donetsk was al bekend. Volgens Voetbal International zijn er nog twee andere clubs die in de markt voor de Braziliaan zijn.

Welke clubs dat zijn, wordt niet genoemd. Eerder meldde De Telegraaf al dat er 'volop belangstelling' is voor de Braziliaanse aanvaller. Naar verluidt verlangt Ajax een bedrag van vijftien miljoen euro voor Neres. Bij de Amsterdamse club heeft Neres nog een contract voor anderhalf jaar en om die reden is Ajax er veel aan gelegen om de Braziliaan nu of in de zomer te verkopen.

Ajax heeft wel een belangrijke voorwaarde dat er alleen spelers mogen vertrekken als er opvolgers zijn binnen gehengeld. 'Op dat vlak ligt er mogelijk een nauw verband tussen het vertrek van Neres en de komst van Steven Bergwijn, in wie Ajax al enige tijd is geïnteresseerd', schrijft Voetbal International logischerwijs.

Bijna vijf jaar Ajacied

Neres speelt sinds 2017 bij Ajax en zodoende is hij inmiddels bijna officieel vijf jaar Ajacied. Zijn beste seizoen kende hij in 2018/2019 toen hij met Ajax de halve finale van de Champions League bereikte. In de jaren daarna kwakkelde hij met blessures, waardoor hij onder meer zijn basisplaats verloor aan zijn goede vriend Antony.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties