VI: 'Berghuis keert tegen Qatar terug op Oranje-middenveld'

door Jesse ter Haar 44

Bron Voetbal International

VI: 'Berghuis keert tegen Qatar terug op Oranje-middenveld'

door Jesse ter Haar 44

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Steven Berghuis neemt dinsdag tijdens Nederland - Qatar weer plaats op het middenveld van het Nederlands elftal, zo verwacht Voetbal International. In dat geval moet Teun Koopmeiners, die tegen Ecuador nog de voorkeur kreeg boven de Ajacied, na één duel alweer plaatsmaken.

Mocht men het bij VI bij het juiste eind hebben, dan verschijnen er dinsdag vier Ajacieden aan de aftrap. Net als Berghuis zou Davy Klaassen namelijk ook voor een nieuwe basisplaats staan. Hij speelde in de openingswedstrijd tegen Senegal (0-2 winst) nog niet, maar tijdens het 1-1 gelijkspel tegen Ecuador stond hij al op de tienpositie. Die rol lijkt hij dus ook tegen gastland Qatar te gaan vervullen.

Daarmee is het nog niet gedaan, want ook in de achterhoede lijkt er plek voor Ajacieden. Waar Matthijs de Ligt tegen Senegal nog de rechter centrale verdediger was, nam Jurriën Timber die plek over in de interland tegen Ecuador. Een terugkeer van De Ligt in de basis voor de wedstrijd met Qatar lijkt niet aannemelijk. Daley Blind lijkt ook 'gewoon' weer in de basis te staan. De routinier van Ajax is de vaste wingback aan de linkerkant in het Nederlands elftal.

Verder staat de wedstrijd tegen Qatar in het teken van de terugkeer van Memphis Depay in de basis. De sleutelspeler van het Nederlands elftal werkte de voorbije tijd hard aan zijn fitheid en mocht in de wedstrijden tegen Senegal en Ecuador respectievelijk al 30 en 40 minuten te maken. Tegen de Qatarezen kan Memphis zich opmaken voor een uur aan speeltijd. Dit zou betekenen dat Steven Bergwijn, die tegen zowel Senegal als Ecuador speelde, op de bank moet plaatsnemen.

De wedstrijd tegen Qatar is belangrijk voor Nederland. Het land is op papier de zwakste broeder van Groep A op het WK, maar om zeker te zijn van groepswinst, moet er wel gewonnen worden. Oranje staat met vier punten momenteel aan kop in de poule, maar Ecuador verzamelde al evenveel punten. Senegal volgt op de derde plek met drie punten en ontmoet Ecuador dus nog.

Vermoedelijke opstelling Nederland:

Noppert; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind; Berghuis, De Jong; Klaassen; Gakpo, Memphis.

Bij Jacks kun je nu vijftig keer je inzet terugkrijgen als Nederland van Qatar wint. Check snel hoe het werkt!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.