VI: Ajax en PSV profiteren van kunstgras

door Bart Veenstra 20

VI: Ajax en PSV profiteren van kunstgras

door Bart Veenstra 20

Laatst geüpdatet

Uit onderzoek van Voetbal International blijkt dat vooral Ajax en PSV uit de traditionele topdrie profiteren van het spelen van wedstrijden op kunstgras. Regerend landskampioen Feyenoord presteert van de Nederlandse topclubs het slechtst in de Eredivisie.

De Rotterdammers pakten sinds 2005/2006, het eerste seizoen in welke voor het eerst wedstrijden werden gespeeld op nepgras, gemiddeld slechts 1,54 punt per wedstrijd op kunstgras. Voor Ajax is dat gemiddelde een stuk hoger: 2,39. De Amsterdammers speelden 36 keer op kunstgras en pakten 86 punten. Het gemiddelde van PSV ligt met 2,45 punten nog net iets hoger.

Opvallend is dat er ook een totaal gemiddelde (inclusief kunstgras) is gemeten. Ajax scoort dan iets lager met gemiddeld 2,17 punten, terwijl PSV met gemiddeld 2,18 eveneens lager scoort. Feyenoord daarentegen stijgt behoorlijk. Het gemiddelde van de club uit Rotterdam stijgt naar 1,83.

Speel nu GRATIS mee met de AS TopCoach poule en win het nieuwe uit- of thuisshirt en maak kans op 300 euro Ajax-tegoed! Inschrijven kan tot en met vrijdag!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties