Vertonghen nog altijd blij met Ajax: 'Een mythische club en ik kon daarnaartoe'

door Bart Veenstra 27

Bron Koolcast Sport

Vertonghen nog altijd blij met Ajax: 'Een mythische club en ik kon daarnaartoe'

door Bart Veenstra 27

Bron Koolcast Sport

Laatst geüpdatet

Jan Vertonghen is nog altijd blij dat hij als zestienjarige de overstap maakte naar Ajax. De Belg groeide bij de Amsterdamse club uit tot aanvoerder en zou met onder meer twee gewonnen landstitels op zak de overstap maken naar Tottenham Hotspur.

In de WK-Show van Koolcast Sport - waar Vertonghen zo'n twee uur te gast was - blikt hij onder meer terug op zijn overstap naar Ajax. Net als in Nederland zijn er ook in België veel talenten die op vroege leeftijd de overstap maken naar het buitenland. Ook Vertonghen liet België al vroeg achter zich. Hij was nog maar net zestien jaar oud toen hij overstapte naar Ajax.

'Ik zat bij Germinal Beerschot Antwerpen en die club had een samenwerking met Ajax. Tom de Mul en Thomas Vermaelen gingen mij al voor', zegt Vertonghen, die aangeeft dat hij destijds heel erg twijfelde. 'Ik houd van mijn eigen omgeving en wil niet te veel verandering', aldus Vertonghen, die uiteindelijk werd overgehaald om te gaan.

'Ajax was voor mij nog altijd van "wow!"'

Bij 'GBA' had Vertonghen een contract voor achthonderd euro per maand. 'Bij Ajax begon ik ook met dat contract. Het ging mij puur om Ajax. Iedereen draagt daar dezelfde schoenen en trainingspakken. Ajax was voor mij nog altijd van "wow!". Eén van mijn eerste herinneringen aan Ajax is ook de Champions League-finale tegen AC Milan met de winnende goal van Kluivert. Ajax is een mythische club en ik kon daarnaartoe. Dat was voor mij de reden.'

Als Vertonghen terug zou kunnen in de tijd, zou hij opnieuw voor Ajax kiezen, zo benadrukt hij. 'Honderd procent. Alles aan Ajax was positief. Toen ik acht of negen jaar oud was, ging ik naar de Efteling en zag ik iedereen met Ajax-horloges lopen. Dat was in de tijd dat ze de Champions League wonnen. En ik kon bij dat Ajax spelen.'

Sportbookies behaalde afgelopen weekend een percentage van 91% aan correcte wedtips. Bekijk de beste wedtips voor het WK nu!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.