Vertonghen en Alderweireld voor de derde keer tegenstanders: 'Twee absolute toppers'

door Cristian de Jong 5

Bron Het Nieuwsblad

Vertonghen en Alderweireld voor de derde keer tegenstanders: 'Twee absolute toppers'

door Cristian de Jong 5

Bron Het Nieuwsblad

Laatst geüpdatet

Jan Vertonghen en Toby Alderweireld staan zondag met hun clubs tegenover elkaar. Dit is pas de derde keer dat de oud-Ajacieden het tegen elkaar opnemen. In gesprek met Het Nieuwsblad spreken een aantal oud-teamgenoten over hun ervaringen met de twee verdedigers.

Moussa Dembélé, voormalig speler van AZ, was ploeggenoot van Vertonghen en Alderweireld bij Tottenham Hotspur. 'Twee absolute toppers', vertelt de Belg. 'Positioneel allebei ontzettend sterk en ook nog eens complementair. Waar Jan heel goed is in het indribbelen, zal Toby vaker een goeie lange bal versturen. Bovendien zijn het gewoon twee heel slimme gasten.' Daarnaast geeft Dembélé aan dat zowel Vertonghen als Alderweireld vol met passie zit. 'Zelfs in een stom voetbalspelletje kunnen ze volledig op gaan. Dat typeert hen helemaal. Het beste duo waarmee ik ooit heb samengespeeld. Schrijf dat maar op', aldus Dembélé.

Ook Michel Vorm was ploeggenoot van de Belgen bij Tottenham. 'We hadden in die periode een hele Nederlandstalige kliek', vertelt de doelman. Naast Vertonghen, Alderweireld, Vorm en Dembélé speelden Vincent Janssen en Christian Eriksen ook bij Tottenham. 'Op de club hadden we ons eigen tafeltje, waar we altijd samen ontbeten. Niemand verstond ons. Dat maakte het soms wat handiger als we wat te klagen hadden over de ploegmaats of de trainer', vertelt Vorm lachend.

Naast het veld niet vaak samen

Daarnaast is ook Vorm lovend op de centrale verdedigers. 'Je merkt dat ze uit de Nederlandse school komen, dat is toch wat anders dan die Engelsen.' Toch waren Vertonghen en Alderweireld buiten het veld niet veel samen. 'Dat is natuurlijk niet onlogisch als je al zo veel tijd met elkaar spendeert tijdens de trainingen en wedstrijden. Ze speelden wel eens samen Call of Duty, maar het is ook niet dat ze voortdurend samen uit eten gingen', vervolgt Vorm.

Op zondag zullen Vertonghen en Alderweireld dus voor de derde keer in hun loopbaan tegenover elkaar staan. Om 18.30 uur zal er in Antwerpen afgetrapt worden. Zowel RSC Anderlecht als Royal Antwerp FC zullen er alles aan doen om de overwinning te bemachtigen. Antwerp wil inlopen op koploper Genk, terwijl Anderlecht stappen wil maken richting de subtop.

Denk jij dat Ajax het gat met PSV vergroot door te winnen van de Eindhovenaren? !

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.