RSC Anderlecht ontslaat Felice Mazzù, Robin Veldman tijdelijke vervanger

door Cristian de Jong 21

Bron RSC Anderlecht

RSC Anderlecht ontslaat Felice Mazzù, Robin Veldman tijdelijke vervanger

door Cristian de Jong 21

Bron RSC Anderlecht

Laatst geüpdatet

Robin Veldman is aangesteld als interim-trainer van RSC Anderlecht, zo valt te lezen op de officiële website van Anderlecht. Veldman was al actief bij Anderlecht. De oud-jeugdtrainer van Ajax was hoofdtrainer van RSCA Futures, het belofteteam van Anderlecht.

Na de reeks van nederlagen bevindt Anderlecht zich momenteel op een matige twaalfde positie. Wegens deze slechte vorm heeft de Belgische ploeg besloten om hoofdtrainer Felice Mazzù per direct te ontslaan. Anderlecht zal dus op zoek moeten naar een vervanger. Tijdens deze zoektocht is Veldman aangesteld als tijdelijke eindverantwoordelijke.

De 36-jarige Nederlander is in het verleden actief geweest bij Ajax. Tussen 2017 en 2021 was Veldman jeugdtrainer bij Ajax. Daarvoor was hij lang actief als jeugdtrainer bij sc Heerenveen. Ook was Veldman videoanalist van de A-ploeg van Heerenveen.

Veldman staat meteen voor een lastig pakket. Donderdag is FC Steaua Boekares de tegenstander in de UEFA Conference League. De Belgen zullen moeten winnen als het in de race wil blijven voor overwintering in Europa. De ploeg, waar oud-Ajacied Jan Vertonghen onder contract staat, gaat aankomend weekend een thuiswedstrijd spelen tegen KAS Eupen, dat op een vijftiende positie staat.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.