Veel Ajax-jeugdspelers opgeroepen voor nationale ploegen

door Timo Suur 5

Bron AS

Veel Ajax-jeugdspelers opgeroepen voor nationale ploegen

door Timo Suur 5

Bron AS

De interlandperiode staat op het punt van beginnen. Naast Oranje en Jong Oranje komen ook in de jeugdelftallen meerdere Ajacieden in actie. Voor veel nationale jeugdteams staan er wedstrijden op het programma en er zijn veel jeugdspelers van Ajax opgeroepen.

Jong Ajax-spelers Oualid Agougil, Julian Rijkhoff en Silvano Vos zijn opgeroepen voor Oranje O19. Voor het elftal van coach Mischa Visser staan komende interlandperiode belangrijke wedstrijden op de kalender. Er worden wedstrijden afgewerkt in het kader van de EK-kwalifcatie tegen de leeftijdsgenoten van Litouwen, Frankrijk en België.

Dies Janse, Don-Angelo Konadu, Precious Ugwu en Skye Vink mogen zich namens Ajax gaan melden bij Oranje O18. Het drietal komt in Amsterdam uit voor Ajax O18, maar ze komen ook met enige regelmaat in actie namens Jong Ajax. Oranje O18 neemt het op tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland, Tsjechië en Engeland op het vierlandentoernooi in Spanje. Ajax is ook goed vertegenwoordigd in Oranje O17. Met Aaron Bouwman, Aymean el Hani, Lucas Jetten, Mylo van der Lans, Lyfe Oldenstam, Valentijn van der Velde en Emre Ünüvar behoren er zeven jeugdspeler van Ajax tot de selectie van Oranje O17.

Overige internationals

Mika Godts wordt komende interlandperiode bij België O19 verwacht en bij België O18 behoort Rayane Bounida tot de selectie. Tommy Setford mag zich gaan opmaken voor een interlandperiode bij Engeland O19, terwijl Lasse Abildgaard zich gaat melden bij Denemarken O17. Ook in de Marokkaanse jeugdelftallen levert Ajax veel jeugdspelers af. Zakaria Ouazane is opgeroepen voor Marokko O18, terwijl Younes Elias Mechrouh behoort tot de selectie van Marokko O17. Amin Bouchouari en Abdellah Ouazane mogen zich gaan melden bij Marokko O16.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.