VEB-directeur wil duidelijkheid over financiën Ajax: 'Er is echt wel iets aan de hand'

door Robin Ridder 125

Bron Parool

VEB-directeur wil duidelijkheid over financiën Ajax: 'Er is echt wel iets aan de hand'

door Robin Ridder 125

Bron Parool

Laatst geüpdatet

Gerben Everts, directeur van de Vereniging van Effectenbezitters, zegt dat Ajax met tekst en uitleg moet komen over de financiële situatie van de club. Dat laat hij desgevraagd weten tegenover Het Parool. Volgens Everts is deze kwestie namelijk niet aan bod gekomen tijdens de aandeelhoudersvergadering van dinsdag.

Everts was zelf niet aanwezig bij de bijeenkomst van dinsdag, maar kreeg wel de wind van voren. 'Oprotten met die man', zei Leo van Wijk over de directeur van de VEB. Dit was naar aanleiding van het onderzoek naar voormalig technisch directeur Sven Mislintat. Van Wijk zegt dat Everts zich had laten leiden door 'geilheid' om in de media te verschijnen.

'Er was veel emotie vanachter de bestuurstafel. Of dat nodig en nuttig was, is zeer de vraag. Op deze manier keert de rust niet terug. We zitten er niet om Ajax het leven zuur te maken, maar om op te komen voor de aandeelhouders. We laten ons niet de mond snoeren', aldus Everts.

Van Wijk verlangt excuses van de VEB. Everts ziet niet in waarom hij dit zou moeten doen. 'Onze kritiek is ervaren als een persoonlijke aanval, maar dat was het niet. Er is echt wel iets aan de hand bij Ajax'

Grote uitgaven reden tot zorg bij aandeelhouders

Een van de aandeelhouders van Ajax, Lex Hes, had schriftelijk zeventien kantjes aan vragen ingediend. Daarin uitte hij zijn zorgen over de grote uitgaven van Ajax in twee opeenvolgende transferzomers. Everts zegt dat daar niks mee gedaan is. 'Die vragen zijn onbeantwoord gebleven. De RvC dacht kennelijk dat de aanval de beste verdediging is en heeft de aandeelhouders niet de kans gegeven te informeren naar de huidige financiën. Daar moet alsnog duidelijkheid over komen.'

De VEB-directeur hoop dat de bestuursraad van Ajax dit op korte termijn afdwingt. 'Ik ga ervan uit dat de bestuursraad zijn rug recht en de RvC duidelijk maakt dat transparantie nodig is.'

Krijg 1,78 keer je inzet terug als Bayer Leverkusen in de reguliere speeltijd van de Europa League-finale wint van Atalanta Bergamo. Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.