Van Wolfswinkel neemt het op voor Schreuder: 'Dat is doodzonde'

door Gino Haverkamp 27

Bron De Telegraaf

Van Wolfswinkel neemt het op voor Schreuder: 'Dat is doodzonde'

door Gino Haverkamp 27

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ricky van Wolfswinkel heeft het in gesprek met De Telegraaf opgenomen voor Alfred Schreuder. De spits van FC Twente, zaterdagavond de tegenstander van Ajax in de Johan Cruijff ArenA, stelt dat de oefenmeester de juiste man is voor de Amsterdammers.

De twee kennen elkaar. Alfred Schreuder sloot in het seizoen 2008/09 zijn voetballoopbaan af bij Vitesse, terwijl Van Wolfswinkel dat seizoen juist doorbrak in Arnhem. 'Ik ken Alfred', zegt hij dan ook. 'Hij was een ploeggenoot bij Vitesse en na de winterstop kwam hij terug als assistent van Theo Bos.'

Van Wolfswinkel claimt dan ook te weten hoe de vijftigjarige coach over voetbal denkt. 'Dat is echt van een hoog niveau', voegt hij er aan toe. 'Het is voor hem niet gemakkelijk werken als je zoveel veranderingen voor je kiezen krijgt, zoals daar het geval is geweest. Bij een club als Ajax krijg je niet zoveel tijd en dat is doodzonde, want ik ben er zeker van dat Alfred de juiste trainer is voor Ajax.'

Ajax snakt naar zege in Eredivisie

Schreuder staat bij Ajax onder hevige druk, vooral vanuit de supporters. De club staat weliswaar tweede in de Eredivisie en drie punten minder dan koploper Feyenoord, maar heeft al vier wedstrijden op rij niet gewonnen in de competitie. De laatste zege dateert van 22 oktober, toen er met 1-4 werd gewonnen van RKC Waalwijk. Daarna werd Rangers FC nog wel opzij gezet in de Champions League (1-3).

Weet Klaassen wederom te scoren in de thuiswedstrijd tegen FC Twente?!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.