Van 't Schip over de trainer Cruijff: 'Hij veranderde de manier van spelen'

door Jesse ter Haar 20

Bron Ajax Life

Van 't Schip over de trainer Cruijff: 'Hij veranderde de manier van spelen'

door Jesse ter Haar 20

Bron Ajax Life

John van 't Schip ziet Johan Cruijff als de trainer die hem het meest heeft geïnspireerd, zo vertelt hij in gesprek met Ajax Life. De oefenmeester leerde zaken van de Ajax-legende die hij eerder nog niet voorbij had zien of horen komen.

'Hij was de allereerste trainer die mij dingen bijbracht waar ik echt van opkeek', zo omschrijft hij het. 'Johan kon een groep op een bepaalde manier vertrouwen geven. Je maakte kennis met termen die je nooit eerder had gehoord en hij veranderde ook de manier van spelen. Bijvoorbeeld door de laatste man een linie door te schuiven en op het middenveld te gaan voetballen in een ruit.'

'Louis van Gaal heeft dat daarna verder uitgebouwd en de juiste spelers erbij gezocht', gaat Van 't Schip verder. Ook Van Gaal kan op mooie woorden rekenen van de oud-speler van de club. 'Voor Ajax werd het een ongelooflijk succes. Ook Louis was voor mij een fantastische trainer. Hij lette op details en maakte spelers zichtbaar beter. Johan en Louis zijn de trainers die de meeste indruk op mij hebben gemaakt en vormen een mooie inspiratie.'

Trainer Van 't Schip

Momenteel is het de taak van Van 't Schip zelf om de spelers van Ajax te inspireren. De oefenmeester staat sinds eind oktober voor de groep in Amsterdam als opvolger van de vertrokken Maurice Steijn. Hij begon met een 2-0 overwinning op FC Volendam en onder zijn leiding verloor de recordkampioen van Nederland geen enkele wedstrijd in competitieverband.

In de Europa League werd er wel verloren van Brighton & Hove Albion en Olympique Marseille, terwijl in het TOTO KNVB Beker-toernooi USV Hercules te sterk was. Wel stond Michael Valkanis toen voor de groep, omdat Van 't Schip was afgereisd naar Australië voor de bruiloft van zijn zoon. In de Conference League moeten Van 't Schip en de zijnen voor succes buiten de Eredivisie gaan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.