Van Nistelrooij en De Jong verwachten een ander Ajax: 'Zij willen reageren na afgelopen zondag'

door Timo Suur 35

Bron NOS, De Telegraaf

Van Nistelrooij en De Jong verwachten een ander Ajax: 'Zij willen reageren na afgelopen zondag'

door Timo Suur 35

Bron NOS, De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ruud van Nistelrooij en Luuk de Jong vinden PSV geen favoriet voor de bekerfinale tegen Ajax ondanks de 3-0 overwinning van vorige week. Dat zeggen de twee PSV'ers tijdens de persconferentie in aanloop naar de finale van de TOTO KNVB Beker. Ze reizen wel met een goed gevoel richting Rotterdam aankomende zondag, maar ze verwachten een ander Ajax dan een week eerder.

'Of we favoriet zijn? Dat laat ik aan jullie', zo zegt Van Nistelrooij op de persconferentie, geciteerd door de NOS. 'Wij zijn alleen bezig met ons zo optimaal mogelijk voor te bereiden. Daar gaat het voor ons om.' Aanvoerder De Jong wil ook niet hardop zeggen dat zijn ploeg favoriet is in de bekerfinale. 'Dat is in wedstrijden als deze heel moeilijk te zeggen. We focussen op wat wij kunnen doen.'

De spits van PSV verwacht dat er een ander Ajax het veld opstapt aankomende zondag. 'Ik denk dat zij willen reageren na afgelopen zondag', legt de aanvoerder uit. Hij verwacht daardoor een hele andere wedstrijd. 'Ik wil van onze ploeg zien dat we weer met dezelfde energie spelen. Dan hoef je niet eens goed te voetballen, maar heb je wel een grote kans om te winnen.' Ajax en PSV zijn ook nog volop in de strijd voor de tweede plaats in de Eredivisie, dplek die recht geeft op de voorrondes van de Champions League. Van Nistelrooij wil niet ingaan op welke van de twee belangrijker is voor de Eindhovenaren. 'Maar de beker is een hoofdprijs, de tweede plaats niet. Het gaat in het voetbal om prijzen winnen, dat is het mooiste wat er is.'

Drommel keept in de bekerfinale

Tot slot ging de oefenmeester van PSV ook nog in op de doelman voor aankomende zondag. Joël Drommel is dit hele seizoen al de 'bekerkeeper' van de Eindhovenaren en dit zal ook in de finale niet veranderen. Afgelopen zondag tijdens het competitieduel stond Walter Benítez nog onder de lat. 'Nee, dat is geen lastige keuze', zo wordt Van Nistelrooij geciteerd door De Telegraaf. 'Aan het begin van het seizoen heb ik aangegeven dat Drommel in de beker keept. Dat heeft hij heel goed ingevuld. Ook de periode dat Benítez geblesseerd was, deed hij het uitstekend. Joël is een potentiële keeper voor PSV in de toekomst. Daarom wil je hem erbij betrekken', aldus de hoofdtrainer van PSV.

Denk jij dat Ajax zondag de bekerfinale wint van PSV?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.