Van Gaal wil nog niets kwijt over eventuele basisplaats Bergwijn: 'Het zou wel kunnen'

door Jesse ter Haar 5

Bron NOS

Van Gaal wil nog niets kwijt over eventuele basisplaats Bergwijn: 'Het zou wel kunnen'

door Jesse ter Haar 5

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal sluit niet uit dat hij Steven Bergwijn zaterdag - tijdens de wedstrijd van Nederland tegen de Verenigde Staten - naast Memphis Depay in de spits opstelt. Laatstgenoemde gaf recent aan de Ajacied als zijn favoriete aanvalspartner te zien en daarmee werd de bondscoach vrijdag door de NOS geconfronteerd.

Eerder deze week stond Memphis de media te woord, toen hij onder meer sprak over zijn collega-internationals in de voorhoede. Cody Gakpo steelt de show tijdens het huidige WK, maar de speler van FC Barcelona noemde Bergwijn dus als favoriete medespeler in de voorhoede. 'Ik heb een prima klik met hem (Gakpo, red.). Maar ik denk dat ik toch het liefst met Steven Bergwijn speel. Die is nog balvaster en dan kan Cody eroverheen komen', legde hij uit.

Enkele dagen later gaat Van Gaal in op de uitspraken van de ervaren aanvaller. Hij blijkt het wel te kunnen respecteren, al had hij het liever anders gezien. 'Ik vind het niet verstandig, maar het zegt iets over onze manier van werken. We vertrouwen elkaar en kunnen dat accepteren. Iedereen kan zeggen wat hij wil. Dat is het mooie van deze mededeling van Memphis.'

Overigens benadrukt de bondscoach dat hij iemand is die graag naar zijn spelers luistert. Wel plaatst hij de kanttekening dat het geen garanties biedt. 'Natuurlijk, ik luister altijd naar de voorkeur van spelers. Ik praat met spelers over met wie ze het liefst samenspelen. Alleen ik kan niet ieder verzoek beantwoorden.'

Voldoet Van Gaal aan verzoek Memphis?

Voor de wedstrijd tegen de Verenigde Staten is al zeker dat Nederland met Memphis in de voorhoede zal starten. Het is nog de vraag of Van Gaal aan het indirecte verzoek van zijn aanvalsleider zal voldoen. De oefenmeester wil daarover nog geen zekerheden geven. 'Het zou wel kunnen, want ik luister naar spelers', zei hij.

Win vijftig keer je inzet terug als Nederland wint van de Verenigde Staten. Alleen voor nieuwe spelers!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.