Van Gaal verklapt: 'Dan is het logisch dat Gakpo speelt en Klaassen niet'

door Justin Fokkens 173

Bron Persconferentie

Van Gaal verklapt: 'Dan is het logisch dat Gakpo speelt en Klaassen niet'

door Justin Fokkens 173

Bron Persconferentie

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal lijkt in de eerste groepswedstrijd van het Nederlands elftal tegen Senegal niet te kiezen voor Davy Klaassen. De middenvelder van Ajax kwam onder de huidige bondscoach in meerdere wedstrijden van Oranje in actie, maar lijkt tegen de kampioen van Afrika niet op een basisplaats te hoeven rekenen.

Dit laat de oefenmeester van het Nederlands elftal blijken op de afsluitende persconferentie voor de wedstrijd met Senegal. 'Ik heb altijd een verdeling tussen creatieve spelers, want die heb je nodig, en loyale spelers. Ik denk dat je minstens drie en ten hoogste vier creatieve spelers in het team moet hebben, en de rest moet in dienst van hen spelen.'

Van Gaal geeft vervolgens een tipje van de sluier weg. 'Er moet een balans in een elftal zijn. Dat is ook een verschil tussen een Davy Klaassen en Cody Gakpo. Laatstgenoemde is creatiever, maar Klaassen is meer een teamspeler. En dan moet ik tussen hen kiezen op basis van wat wij nodig hebben. Als Memphis als creatieve speler afwezig is, dan is het logisch dat Gakpo speelt en Klaassen niet. Vincent Janssen is namelijk niet een echte creatieve speler.'

Ajacieden in actie

Terwijl Davy Klaassen naar alle waarschijnlijkheid geen basisplaats heeft weten te bemachtigen, is de verwachting wel dat er enkele andere Ajacieden van Van Gaal mogen starten tegen Senegal. Jurriën Timber, Daley Blind en Steven Bergwijn lijken zeker van een basisplaats, terwijl ook zeker niet is uitgesloten dat Steven Berghuis een plek op het middenveld zal bekleden.

Bij Jacks kun je nu vijftig keer je inzet terugkrijgen als Nederland van Senegal wint. Check snel hoe het werkt!

Sportbookies heeft de beste WK wedtips op een rijtje gezet!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.