Van der Sar vindt Reiziger klaar voor een nieuwe stap: 'Veel goede dingen gedaan bij Ajax'

door Timo Suur 157

Bron De Volkskrant

Van der Sar vindt Reiziger klaar voor een nieuwe stap: 'Veel goede dingen gedaan bij Ajax'

door Timo Suur 157

Bron De Volkskrant

Laatst geüpdatet

Edwin van der Sar vindt het tijd dat Michael Reiziger een nieuwe stap gaat maken, zo zegt hij tegenover De Volkskrant. Deze week werd bekend dat de assistent-trainer na dit seizoen vertrekt bij Ajax, omdat hij het tijd vond voor een nieuwe uitdaging.

‘Michael heeft veel goede dingen gedaan bij Ajax en bij Jong Ajax mooie spelers mogen coachen', zo begint de algemeen directeur van Ajax. 'Daarna heeft hij een goede periode beleefd als assistent van Erik ten Hag.' Van der Sar vindt dat het tijd is voor Reiziger om een nieuwe stap te maken in zijn carrière als trainer. 'De tijd is aangebroken om zijn vleugels uit te slaan en op eigen benen te staan.’

Reiziger was bij Ajax verantwoordelijk voor onder meer de spelhervattingen. Hij liep vaak van de bank naar de rand van het veld om aanwijzingen te geven. De assistent-trainer was altijd zichtbaar met een microfoontje. Hiermee had hij contact met collega's op de tribune die beter zicht hadden op het veld. Na het ontslag van Alfred Schreuder mocht Reiziger één training leiden in samenwerking met Richard Witschge. Vervolgens werd John Heitinga doorgeschoven door de clubleiding.

Reiziger hoopte op kans als hoofdtrainer van Ajax

Reiziger had gehoopt op een kans als hoofdtrainer van Ajax na het ontslag van Schreuder. 'Ze hebben wel de plannen gedeeld, maar tot een gesprek over mijn ambities heeft dat niet geleid. Ook niet toen Erik ten Hag vertrok. Ik had dat gesprek ergens wel verwacht', zo zegt hij. Reiziger denkt dat hij wel klaar was voor het hoofdtrainerschap. 'Daar heb ik het met John in een goed gesprek ook over gehad. Hij wist van mijn ambitie. Ik zei: ze hebben nu voor jou gekozen, ik ben even boos, maar we gaan samen volle bak proberen het weer op de rit te krijgen', zo was Reiziger vastbesloten om Ajax weer de goede kant op te krijgen.

Verwacht jij dat Ajax zondag wint van sc Heerenveen? Zet in en ontvang 1,44 keer je inzet terug bij een Amsterdamse zege!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.