Van de Beek: 'Zal basisplaats zelf moeten afdwingen'

door Thijs Zwagerman 7

Van de Beek: 'Zal basisplaats zelf moeten afdwingen'

door Thijs Zwagerman 7

Laatst geüpdatet

Donny van de Beek is zich ervan bewust dat hij dicht tegen een basisplaats in Oranje aanzit. De Ajacied moest de laatste interlands steevast Marten de Roon voor zich dulden, maar Van de Beek heeft bondscoach Ronald Koeman met zijn uitstekende vorm voor een luxeprobleem gesteld.

De dynamische middenvelder werkt zich op de trainingen een slag in de rondte, in de hoop een basisplaats te veroveren in het Nederlands elftal. 'Dat zal ik continu moeten blijven doen. Ik zal het gewoon zelf af moeten dwingen en ik zal moeten laten zien dat ik moet spelen. We hebben meerdere goede spelers, dus de concurrentie is groot, maar dat hoort er nu eenmaal bij', zo stelt een realistische Van de Beek in gesprek met FOX Sports.

De Ajax-middenvelder heeft verder geen specifieke voorkeur voor een positie. Van de Beek komt ook onder Koeman in aanmerking voor de aanvallende en controlerende plek op het middenveld, zo vertelt hij. 'Dat kan allebei, maakt mij niet uit. Bij de club heb ik ook afgewisseld. Meestal wel op 10, maar soms ook op de 6-positie.' Marten de Roon, Van de Beeks voornaamste concurrent bij Oranje, gaf eerder nog aan niet te vrezen voor zijn basisplaats.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.