Van Bohemen debuteert in selectie Marokko O20, ook Jermoumi opgeroepen

door Thijs Zwagerman 5

Bron Ajax Showtime

Van Bohemen debuteert in selectie Marokko O20, ook Jermoumi opgeroepen

door Thijs Zwagerman 5

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax-verdedigers Chahine van Bohemen (19) en Diyae Jermoumi (18) melden zich komende week bij Marokko O20. Jermoumi behoort steevast tot deze selectie, maar voor Van Bohemen is het de eerste keer dat hij zijn opwachting voor Marokko zal maken.

Van Bohemen, de linksback van Ajax O18 die dit seizoen ook zijn debuut maakte voor Jong Ajax, is zoon van een Nederlandse vader en Marokkaanse moeder. Eind december werd hij door de Marokkaanse voetbalbond uitgenodigd voor een rondleiding en maakte Marokko kenbaar dat zij Van Bohemen graag zouden oproepen. De Ajacied speelde in de O15 en O16 nog voor Oranje, maar werd sindsdien niet meer opgeroepen. Inmiddels heeft hij zich dus beschikbaar gesteld voor Marokko.

Dat laatste deed Jong Ajax-rechtsback Jermoumi al langer. De aanvallend ingestelde verdediger speelde al vier officiële interlands voor Marokko O20 en kwam ook uit voor jonger vertegenwoordigde elftallen van Marokko. Na een knieblessure is Jermoumi inmiddels alweer enkele weken fit en maakte hij zowel voor Ajax O18 als Jong Ajax de nodige minuten.

Trainingsweek en oefenduels

Komende week melden Jermoumi en Van Bohemen zich in Rabat voor een trainingsweek met Marokko O20 en zullen er ook twee oefenwedstrijden gespeeld worden. De tegenstanders zullen nader bekend worden gemaakt.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.