[Update] Rulli doet definitief met Argentinië mee aan Olympische Spelen

door Bart Veenstra 43

Bron Diario Uno

[Update] Rulli doet definitief met Argentinië mee aan Olympische Spelen

door Bart Veenstra 43

Bron Diario Uno

Laatst geüpdatet

Gerónimo Rulli kan met Argentinië O23 meedoen aan de Olympische Spelen, zo schrijft onder meer het Argentijnse Diario Uno. Het evenement heeft plaats van 26 juli tot 11 augustus in Parijs en daarbij kan dus een Ajacied van de partij zijn.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Aanvankelijk was het idee om Emiliano Martinez als doelman mee te nemen naar de Spelen. Clubs hebben echter de laatste stem als het gaat om de Olympische Spelen en Aston Villa, de werkgever van doelman Martinez, gaf geen toestemming. De club uit Birmingham verwacht de Argentijn 'gewoon' op de club in voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Premier League én Champions League.

Het levert dus een kans op voor Rulli, die bij Ajax de laatste wedstrijden van het seizoen keepte. De routinier begon het seizoen als eerste keeper van de Amsterdammers, maar kreeg te maken met een schouderblessure en was hierna zijn plek kwijt. Aanvankelijk was Jay Gorter zijn vervanger, maar toen ook hij geblesseerd raakte, kwam Diant Ramaj onder de lat te staan.

De Duitser gaf zijn plek niet meer af, totdat hij in het slot van het seizoen ook geblesseerd raakte. Hierna kwam trainer John van 't Schip weer uit bij Rulli, die de laatste zes competitiewedstrijden van het seizoen onder de lat stond. In die laatste zes duels van het seizoen moest Rulli de bal twaalf keer uit het netje vissen. Toch kunnen de wedstrijden hem dus het nodige ritme hebben bezorgd om met Argentinië O23 mee te gaan naar Parijs.

Ajax geeft wél toestemming

Volgens de Argentijnse bron geeft Ajax zijn werknemer immers wel toestemming om mee te doen aan het evenement. Hierdoor kan Javier Mascherano, voormalig topspeler en huidig trainer van Argentinië O23, rekenen op de diensten van de ervaren keeper. Rulli kan zich daarmee bij Julián Álvarez en Nicolás Otamendi, twee andere ervaren krachten die meegaan, voegen.

Overigens heeft Rulli ook momenteel interlandverplichtingen. De goalie is met Argentinië mee naar de Copa América, maar tijdens dat toernooi vervult hij een rol als reserve. De eerder genoemde Martinez doet aan het prestigieuze toernooi wél mee en is zoals altijd de eerste keeper van zijn land. Samen met Franco Armani moet Rulli dus de plek achter Martinez invullen.

Transfergeruchten Rulli

Het is nog maar afwachten of Rulli ook komend seizoen contractspeler van Ajax zal zijn. De club zou immers bereid zijn om mee te denken en ook de keeper zelf is bereid om naar aanbiedingen te luisteren. In de afgelopen weken wordt Rulli vooral aan een terugkeer naar Spanje gelinkt. Real Betis zou hem op de radar hebben, terwijl de Argentijn zelfs bereid zou zijn om als tweede keeper terug te keren bij zijn oude club Villarreal.

Update - 08.50 uur (3 juli 2024) - Rulli doet definitief met Argentinië mee aan Olympische Spelen

Ajax-doelman Gerónimo Rulli doet deze zomer definitief mee aan de Olympische Spelen met Argentinië. Bondscoach Javier Mascherano heeft de goalie opgenomen in zijn selectie voor het voetbaltoernooi in Parijs, zo maakt de Argentijnse voetbalbond bekend. Het voetbaltoernooi op de Olympische Spelen vindt plaats 26 juli tot 11 augustus. Zodoende mist Rulli de start van het nieuwe seizoen bij Ajax. Mogelijk maakt hij deze zomer een transfer.

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.