Ünüvar voelt zich thuis bij FC Twente: 'Ga er alles aan doen om basisspeler te worden'

door Cristian de Jong 82

Bron Tubantia

Ünüvar voelt zich thuis bij FC Twente: 'Ga er alles aan doen om basisspeler te worden'

door Cristian de Jong 82

Bron Tubantia

Laatst geüpdatet

Naci Ünüvar heeft geen moment spijt van zijn huurtransfer naar FC Twente. De 20-jarige middenvelder wist nog geen basisplek te veroveren in Enschede, maar geeft wel aan zich thuis te voelen bij de club.

In gesprek met Tubantia vertelt het talent over zijn keuze voor een huurperiode bij FC Twente. 'Ik kon blijven, ik heb ook nog een contract tot en met 2026, maar ik heb geen moment getwijfeld toen Twente kwam', aldus Ünüvar, die al eerder in gesprek was met de ploeg uit Enschede. 'Vorig seizoen was er al contact met Jan en Ron, maar toen was de timing niet helemaal goed. Nu wel.'

Van een echte doorbraak in het eerste van Ajax is nog geen sprake. Ünüvar geeft aan weinig te doen met kritiek vanuit de buitenwereld. 'Mensen houden er nou eenmaal van stempels te plakken. Ik heb al die verhalen zelf nooit als een ballast ervaren en voel ook geen extra druk. Ik word er ook niet moe van als de buitenwacht er weer over begint. Maar ik vind wel dat dit het jaar is dat ik het moet laten zien.'

Ünüvar over huurperiode bij Trabzonspor

Afgelopen seizoen speelde de Ajacied op huurbasis bij Trabzonspor in Turkije. Ünüvar vertelt dat hij daar veel geleerd heeft, ondanks weinig speelminuten. 'Je bent daar op jezelf aanwezen. Dan is er niemand die tegen jou zegt, dat je nog even voor jezelf moet gaan trainen. Maar dat leer je dan wel', weet Ünüvar, die het seizoen afsloot met een hamstringblessure.

Bij FC Twente zoekt men nog aanvallende versterkingen. Ondanks pijntjes is de Ajax-huurling niet bang om de concurrentie aan te gaan in Enschede. 'Dat hoort erbij en het maakt je sterker. Ik ga er alles aan doen om basisspeler te worden', aldus Ünüvar.

Bestel nu het derde shirt van het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.