Hengelman over Ünüvar: 'Ik vond hem destijds niet zo goed'

door Bram Bark 40

Hengelman over Ünüvar: 'Ik vond hem destijds niet zo goed'

door Bram Bark 40

Laatst geüpdatet

Ex-Ajax doelman Nick Hengelman was niet onder de indruk van Naci Ünüvar. In de podcast #DoneDeal van VoetbalPrimeur gaat Hengelman in op de kwaliteiten van Ünüvar: 'Ik vond hem destijds niet zo goed'. De twee speelden in het seizoen 2020/21 samen in Jong Ajax.

Hengelman maakte in 2020 een transfer van Ajax Cape Town naar Jong Ajax. Zodoende kwam hij samen te spelen met onder andere Ünüvar. 'Ünüvar was één van de grootste talenten die bij Ajax rondliep', begint de voormalig doelman. 'Ik had wel eens van zijn naam gehoord, maar ik kwam net uit Zuid-Afrika. Persoonlijk kende ik hem niet. Iedereen was benieuwd hoe goed Ünüvar was. Ik was niet bepaald onder de indruk van hem.'

Hengelman zag in Amsterdam grotere talenten rondlopen. 'Ik kan nog steeds niet bevatten hoeveel talent Ryan Gravenberch had. Ik was echt onder de indruk van hem. En Jurriën Timber. Daaronder had je nog Kenneth Taylor en Devyne Rensch, die een geweldig jaar hadden. Ik was ook onder de indruk van Quinten Timber, maar hij maakte niet zo'n grote stap als Jurriën.'

Ünüvar schitterde een seizoen later

'Maar goed, die gasten zijn allemaal jong', gaat Hengelman verder in op Ünüvar. 'Ze kunnen een slecht jaar hebben of er niet lekker in zitten. De klik met de trainer was er misschien niet. Dat kan aan zoveel factoren liggen. Het jaar erop, toen ik weg was, was hij volgens mij goed voor meer dan tien doelpunten en tien assists in de Keuken Kampioen Divisie. Ik kan alleen maar oordelen over wat ik heb gezien', besluit de oud-speler van onder meer FC Twente. Hengelman doelt hiermee op het seizoen 2021/22, waarin Ünüvar goed was voor zestien doelpunten en twaalf assists in 33 Keuken Kampioen Divisie wedstrijden. Nu de kleine spelmaker naar FC Twente is vertrokken - voormalig werkgever van Hengelman - hoopt hij dat Ünüvar daar weer gaat schitteren.

Ajax heeft zijn nieuwe thuisshirt gepresenteerd. Bestel hier het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.