Ünüvar onder de indruk van Ihattaren: 'Hij brengt iedereen naar een hoger niveau'

door Jesse ter Haar 111

Bron ESPN

Ünüvar onder de indruk van Ihattaren: 'Hij brengt iedereen naar een hoger niveau'

door Jesse ter Haar 111

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Naci Ünüvar is onder de indruk van de invloed die Mohamed Ihattaren al heeft op Ajax. De linkspoot tekende in januari in Amsterdam, waar hij in eerste instantie een huurperiode afwerkt. Na de tijdelijke verbintenis, die de rest van het jaar 2022 loopt, heeft Ajax de kans om de transfer definitief te maken.

'We weten allemaal wat zijn kwaliteiten zijn. Hij heeft het ook al een aantal keer bewezen', vertelt Ünüvar - op beelden van ESPN - over de veelbelovende voetballer. 'Hij heeft superhard getraind. Hij kwam terug en hij was gelijk belangrijk voor ons. Wij hebben hem superveel geholpen en hij heeft ons ook echt veel geholpen. Hij brengt iedereen gelijk naar een hoger niveau.'

De twee jonge voetballers staan bekend om hun creatieve vermogen. Ihattaren als linkspoot vanaf rechts en Ünüvar als rechtspoot vanaf links. Laatstgenoemde merkt op dat John Heitinga - die als trainer van Jong Ajax veel met hen te maken krijgt - goed met hen om weet te gaan. 'Tegen jongens als Mo en mij zegt hij: rondom de zestien ga ik niet zeggen wat jij moet doen. Spelers zoals wij doen dat op het moment zelf. Heitinga geeft daarin die vrijheid.'

Halverwege maart sprak de inmiddels vertrokken trainer Erik ten Hag nog over Ihattaren. De aanwinst was toen nog volop in training om fit te worden, waarbij de oefenmeester zei: 'Als je niet kunt rennen op Eredivisie- of Champions League-niveau, dan houdt alles op.' Overigens maakte Ihattaren ruim een maand later minuten tijdens de verloren bekerfinale tegen PSV.

Ajax wil koopoptie lichten

Vanuit Italië verscheen recent het bericht dat Ajax de koopoptie in het contract van Ihattaren wil lichten. De rest van het jaar speelt hij sowieso nog in Amsterdam, waarna Ajax naar verluidt twee miljoen euro moet betalen voor zijn diensten. Tot die tijd krijgt Ihattaren de tijd en ruimte om zich te bewijzen aan de technische leiding van de club.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties