Ünüvar geniet van Ihattaren: 'Hij helpt ons en wij helpen hem'

door Bart Veenstra 27

Bron ESPN

Bron ESPN

Naci Ünüvar is blij met de klinkende 6-1 overwinning op VVV-Venlo. Jong Ajax liet weinig heel van de Limburgers en dat was, naast twee goals van Ünüvar, mede te danken aan een hattrick van Mohamed Ihattaren.

'In het veld was het wel genieten, ja', begint Ünüvar tegenover ESPN. 'In de eerste helft hadden wij de hele tijd de bal en zakte VVV in, al hadden zij toen wel de grotere kansen. In de tweede helft hebben we het tempo opgevoerd en dan maak je snel de 2-1', doelt de creatieveling op zijn van richting veranderde schot die in het doel belandde. 'Maar die tellen ook toch, haha', grapt hij er zelf over.

Genieten van Ihattaren

Vervolgens was het de beurt aan Ihattaren om de show te stelen. Met drie doelpunten liet hij zijn klasse zien. 'Dan zetten we aan en komen onze individiuele kwaliteiten naar boven. Sowieso weet iedereen wat hij (Ihattaren, red.) kan. Zijn kwaliteiten zijn bekend en hij past uitstekend in het team. Hij helpt ons en wij helpen hem.'

Bij een 5-1 voorsprong kreeg Jong Ajax nog een penalty. De strafschop werd uiteindelijk benut door Ünüvar, die daardoor - als topscorer van Jong Ajax - zijn tweede treffer van de avond kon meepikken. 'Als Mo er nog maar twee had gemaakt, dan hadden we hem als team zijn derde goal gegeven. Dat spreken we eigenlijk een beetje onderling af', legt Ünüvar tot slot uit.