Hattrickheld Ihattaren helpt Jong Ajax na rust aan simpele overwinning op VVV

door BadembaBarrie 2524

Bron AS

Hattrickheld Ihattaren helpt Jong Ajax na rust aan simpele overwinning op VVV

door BadembaBarrie 2524

Bron AS

Laatst geüpdatet

Jong Ajax heeft VVV Venlo maandagavond met grote cijfers opzij gezet. Voor rust miste de ploeg van John Heitinga nog twee opgelegde kansen, maar na de pauze ging het een stuk effectievere met de mogelijkheden om. Mede dankzij een fraaie hattrick van Mohamed Ihattaren wonnen de Amsterdamse beloften uiteindelijk met maar liefst 6-1.

Het eerste doelgevaar van de wedstrijd was voor VVV. Sven Braken combineerde met Carl Johansson en kwam zo in de zestien tot een schotkans. De schuiver van de VVV-spits leek even onder Calvin Raatsie door te glippen, maar de keeper kreeg er uiteindelijk toch genoeg achter om de bal uit het doel te houden.

Jong Ajax greep al wel snel het initiatief in het duel. De ploeg, die met de nodige Ajax 1-waardige spelers startte, domineerde het balbezit op Venlose helft en zocht geduldig naar openingen in de muur die de bezoekers bij tijd en wijle optrokken. De eerste kans kwam dan ook voort uit een hoekschop voor Jong Ajax, die VVV niet uit de zestien wist te krijgen. Olivier Aertssen waagde uiteindelijk een schot, maar zag zijn poging geblokt worden.

Na tien minuten kreeg Christian Rasmussen een uitgelezen kans om Jong Ajax op voorsprong te brengen, nadat Kian Fitz-Jim zijn tegenstander fraai het bos in stuurde, alvorens de bal laag voor te geven op de Deen. Die zette zijn voet er met een achteloze beweging tegenaan en stuurde hem richting de kruising, maar raakte het houtwerk, in plaats van het net. In de rebound zag Mohamed Daramy Delano van Crooij zijn poging uit het doel houden.

Toch kon de openingsgoal voor Jong Ajax niet uitblijven en na ruim twintig minuten kwam die er dan ook. Naci Ünüvar speelde Mohammed Kudus aan op de rand van de zestien. De Ghanees international zocht even naar afspeelmogelijkheden, maar besloot toch voor eigen succes te gaan. Dat vond hij, want zijn schot verdween laag in de verre hoek voor 1-0. Het Amsterdamse feest was echter maar van korte duur, want de eerste de beste aanval na de asftrap was gelijk raak voor VVV. De bal kwam via El Azrak voor de voeten van Joeri Schroijen, die bij de tweede paal eenvoudig binnen kon tikken.

Zodoende kon Jong Ajax weer van vooraf aan beginnen. Dat zoeken leverde in eerste instantie slechts enkele net-niet momentjes op. Zo was er een steekbal van Ünüvar op Mohamed Ihattaren wiens vervolg uiteindelijk met midden hield tussen en schot en een voorzet. Even later had Daramy een fraaie actie in huis, waarmee hij Ian Ngobi te kijk zette en ruimte creëerde voor een goed vervolg. Omdat de rechtsback daarna echter opzichtig vasthield, kwam dat vervolg er niet.

Na een half uur kreeg Rasmussen wel een honderd procent mogelijkheid. Kudus trok de bal vanaf de achterlijn terug en op enkele meters van het doel leek Rasmussen hem zo binnen te kunnen lopen. De Deen liep de bal wonderbaarlijk genoeg echter tegen de paal en ook in de rebound wist hij het leerwerk niet langs Van Crooij te krijgen. Nadat Ihattaren te lang wachtte toen hij de bal in de zestien aangespeeld kreeg, kreeg VVV kort voor rust ineens nog een enorme kans op de 1-2. Een uitbraak van de bezoekers eindigde met een voorzet van Braken op Schroijen, die de tweede Venlose treffer op de schoen leek te hebben. Raatsie had echter een goede redding in huis en hield de stand voor rust zo op 1-1.

Direct na de onderbrekeing kreeg Jong Ajax een aardige kans om op voorsprong te komen. Daramy kreeg zijn hoofd bij de tweede paal net niet tegen een indraaiende voorzet. Enkele minuten later mochten de Amsterdamse beloften toch juichen. Ünüvar kreeg de bal halverwege de Venlose helft in de voeten en kon meters maken. Daramy stormde er over de linkerflank intussen overheen en de linksbuiten aanspelen leek de beste optie. Ünüvar ging echter voor eigen succes en zag zijn schot ietwat gelukkig via een tegenstander in het net ploffen.

Iemand die tot dan toe nog weinig geluk had aan de bal was Ihattaren, maar rond het uur bracht hij daar op fraaie wijze verandering in. Het begon met een fraaie individuele actie. Ihattaren kreeg de bal rechts op de rand van de zestien, slalomde behendig langs enkele tegenstanders en schoof de bal beheerst achter van Crooij in de verre hoek. Vijf minuten later Ging de rechtsbuiten in de zestien de combinatie aan met Rasmussen. De Deen gaf de bal op maat terug en zag Ihattaren die actie met opnieuw een geplaatste bal in de verre hoek tot assist promoveren. Ihattaren bewaarde zijn fraaiste treffer van de avond echter voor doelpunt nummer drie. Hij nam een goede crosspass van Daramy feilloos aan, trok snel naar binnen en vuurde schitterend en snoeihard raak in de voor Ihattaren inmiddels bekende verre hoek.

Daarmee was de koek voor Jong Ajax nog niet op. Mohamed Daramy vormde de hele wedstrijd bij vlagen al een flinke uitdaging voor de Venlose defensie en tikte na een kleine tachtig minuten zijn tegenstander door de benen. De volgende Venlonaar die hij tegenkwam haalde hem onderuit en dus kreeg Jong Ajax een strafschop. Ihattaren leek graag voor zijn vierde van de avond te willen tekenen, maar de 2-1 van Ünüvar werd door de stadionspeaker als eigen goal omgeroepen en dus leek hij voor de zekerheid toch zijn naam nog op het scorebord te willen zetten. Dat lukte hem, want de middenvelder schoof de bal rustig in de rechterhoek, daar waar Van Crooij naar links dook.

In de slotfase creëerde Jong Ajax via Daramy nog twee kansen. Eerst stak de Deen met Sierra Leoonse roots zijn landgenoot Rasmussen weg. Dat leek tenminste te gebeuren, maar Rasmussen leek de bal totaal niet te zien aankomen en liet een potentieel buitenkansje zo aan zich voorbij gaan. Even later dolde Daramy zijn tegenstander maar weer eens en speelde hij Hlynsson gevaarlijk aan in de zestien. De IJslander ging onderuit voor hij kon schieten, maar kreeg geen penalty mee van de scheidsrechter. Zodoende eindigde het duel in 6-1.

Opstelling Jong Ajax:

Raatsie; Regeer, Aertssen (Warmerdam 73'), Hillen, Salah-Edinne; Fitz-Jim (Hlynsson 73'), Kudus, Ünüvar (Delgado 81'); Ihattaren (Martha 81'), Rasmussen, Daramy.

Wissels Jong Ajax:

Roggeveen, Van der Sloot, Musampa, Baas, Warmerdam, Hlynsson, Delgado, Hansen, Martha.

Opstelling VVV-Venlo:

Van Crooij; Ngobi, Pachonik, Koglin, Janssen; De Boer, Johansson, El Azrak; Van Rooijen, Braken, Schroijen.

Wissels VVV-Venlo:

Zima, Craenmehr, Venema, Roemer, J. Munsters, Smans, N. Munsters, Kluskens.

Doelpunten:

1-0 Mohammed Kudus (22')
1-1 Joeri Schroijen (23')
2-1 Naci Ünüvar (52')
3-1 Mohamed Ihattaren (57')
4-1 Mohamed Ihattaren (62')
5-1 Mohamed Ihattaren (68')
6-1 Naci Ünüvar (80')

Bijzonderheden:

Verwacht jij dat Jong Ajax wint vanavond? Zet in en ontvang 1,60 keer je inzet terug bij een zege van de Amsterdammers!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Meer wedtips vind je op www.sportbookies.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties