Heitinga: 'Dit soort wedstrijden heeft hij nodig om het ritme te pakken'

door Justin Fokkens 73

Bron ESPN

Bron ESPN

Jong Ajax wist maandagavond een zeer ruime overwinning te boeken door op Sportpark De Toekomst met 6-1 van VVV Venlo te winnen. Trainer John Heitinga zag dat het in de eerste helft nog moeizaam liep bij zijn ploeg, maar heeft na de rust genoten van zijn pupillen.

'In de rust hebben we ook tegen de jongens gezegd dat we het zelf moesten gaan doen en dat het tempo omhoog moest. In de tweede helft maak je er dan denk ik wel een voetbalshow van', zo vertelt Heitinga in gesprek met ESPN. De oefenmeester van de beloften geeft aan tevreden te zijn met het optreden van zijn team, maar blijft enigszins kritisch. 'Het is wel echt op teamniveau. Je weet dat je een aantal spelers met exceptionele kwaliteiten hebt en dat zie je dan ook in de tweede helft. Bij vlagen hebben we mooi combinatiespel laten zien, maar zeker met zoveel kwaliteit op het veld vind ik dat je dat ook de eerste helft moet tonen.'

Jong Ajax kwam echter sterk uit de kleedkamer en had de tegenstander wellicht nog meer pijn kunnen doen. 'De tweede helft zie je dat je ruimte creëert en dan heb je jongens die het verschil kunnen maken. Dat hebben we gezien. Het is uiteindelijk 6-1, maar de uitslag had op basis van de tweede helft nog groter kunnen uitvallen. De eerste helft had je misschien wel achter moeten staan, en in de tweede helft speel je echt op een heel hoog niveau.'

Hattrick Ihattaren

Tot slot gaat de oud-voetballer nog in op het spel van Mohamed Ihattaren, die met een hattrick de uitblinker was aan Amsterdamse kant. 'We weten allemaal dat hij heel goed kan voetballen. Dat heeft hij vandaag ook weer laten zien. Hij moet nog een aantal stappen zetten om bij het eerste elftal aan te haken. Dat is namelijk gewoon op Champions League-niveau. Dit soort wedstrijden heeft hij nodig om het ritme te pakken.'