Tommy Setford debuteert tegen Liverpool in Youth League, ook Vos en Banel van de partij

door Thijs Zwagerman 11

Bron Ajax Showtime

Tommy Setford debuteert tegen Liverpool in Youth League, ook Vos en Banel van de partij

door Thijs Zwagerman 11

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Tommy Setford (16) maakt dinsdagmiddag zijn debuut in de Youth League. De talentvolle doelman krijgt een basisplaats in de uitwedstrijd tegen Liverpool. Ook Jong Ajax-spelers Silvano Vos en Jaydon Banel zijn van de partij in de Youth League-wedstrijd.

Voor Setford is zijn Youth League-debuut een nieuwe mijlpaal in zijn nog prille voetballoopbaan. De keeper tekende aan het einde van vorig seizoen zijn eerste contract en is dit seizoen de eerste doelman van Ajax O18. En dat terwijl Setford gezien zijn leeftijd eigenlijk nog een O17-speler is. Afgelopen weekend pakte de talentvolle keeper nog een penalty tegen FC Twente/Heracles Almelo.

In de Youth League zat Setford tijdens de openingswedstrijd tegen Rangers FC echter op de bank. Sten Kremers, teruggehaald uit Jong Ajax, kreeg toen de voorkeur. Dinsdag tegen Liverpool zal Setford wél het doel verdedigen. Kremers zit maandagavond bij de wedstrijdselectie van Jong Ajax, dat het opneemt tegen NAC Breda.

Geen Aertssen en Misehouy

Bij Jong Ajax behoren maandagavond ook Olivier Aertssen en Gabriël Misehouy tot de selectie. Beide toptalenten zullen dus dinsdag niet meespelen met Ajax O18 tegen Liverpool. Aertssen was in de openingswedstrijd tegen Rangers FC nog één van de uitblinkers. Silvano Vos, die tegen Rangers een sterke tweede helft speelde, is er tegen Liverpool wel bij. Datzelfde geldt voor Banel, die vorige week nog licht geblesseerd was, maar nu fit genoeg is om in actie te komen voor Ajax O18.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties