Toekomst Chourak nog onzeker; interesse uit binnen- en buitenland

door Wessel Kroon 39

Bron Ajax Showtime

Toekomst Chourak nog onzeker; interesse uit binnen- en buitenland

door Wessel Kroon 39

Bron Ajax Showtime

De toekomst van Nassef Chourak (19) bij Ajax is onzeker. De middenvelder annex rechtsbuiten beschikt over een aflopende verbintenis in Amsterdam en het is nog maar de vraag of hij volgend seizoen in het shirt van Ajax te bewonderen is.

Chourak zette in augustus 2023 zijn handtekening onder een eenjarig contract, met een optie voor nog twee jaar. Inmiddels is de verloopdatum van zijn verbintenis - 30 juni 2024 - bijna bereikt. Chourak en zijn entourage zijn momenteel in gesprek met Ajax over de nabije toekomst van de negentienjarige linkspoot. De Amsterdammers hebben Chourak dan ook recent een nieuw contract aangeboden. Of beide partijen eruit gaan komen, is nog maar de vraag. Chourak wil het liefste doorbreken in Amsterdam, maar moet op dit punt in zijn carrière een belangrijke knoop doorhakken. Zijn beslissing is afhankelijk van het plan dat Ajax met hem heeft. Voor nu bekijkt de creatieveling rustig zijn opties. Zo is er interesse vanuit het binnen- en buitenland voor de diensten van Chourak.

Chourak bij Ajax

Chourak speelt sinds de zomer van 2018 in het wit-rood-wit van Ajax. Destijds namen de Amsterdammers hem over van ADO Den Haag. Eerder maakte Chourak ook furore in de jeugdopleidingen van Alphense Boys, Sparta Rotterdam en Alexandria. Afgelopen seizoen maakte Chourak zijn minuten in Jong Ajax. In 33 wedstrijden was hij goed voor vier doelpunten en vier assists. Met zijn creatieve vermogen kan hij als aanvallende middenvelder en rechtsbuiten uit de voeten.

Naast Chourak zijn er nog een aantal spelers van Jong Ajax die over een aflopend contract beschikken. Zo is het nog niet duidelijk of Mateja Milovanovic, Raphaël Sarfo, Oualid Agougil, Rida Chahid, Rico Speksnijder en Yoram Boerhout volgend seizoen nog in het shirt van Ajax spelen. Eerder werd al bekend dat Sten Kremers en Gabriël Misehouy vertrekken uit Amsterdam, terwijl ook Ar’Jany Martha op een vertrek lijkt af te stevenen. Daartegenover staat de contractverlenging van Diyae Jermoumi. De rechtsback beschikte net als bovenstaande namen over een aflopende verbintenis, maar verlengde zijn contract met een jaar.

Wessel Kroon (X: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.