De Graaff ruilt Ajax na negen seizoenen in voor FC Utrecht

door Bart Veenstra 57

Bron Voetbal International

De Graaff ruilt Ajax na negen seizoenen in voor FC Utrecht

door Bart Veenstra 57

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Tom de Graaff vervolgt zijn carrière bij FC Utrecht, zo meldt Voetbal International woensdagmiddag. De goalie verlaat Ajax zodoende na negen seizoenen. In Amsterdam heeft De Graaff nog een contract tot medio 2026.

De Graaff speelde sinds 2015 in de jeugdopleiding van Ajax. De geboren Amsterdammer kwam destijds over van amateurclub EVC Edam. De Graaff doorliep de jeugdopleiding van Ajax en debuteerde voor Jong Ajax in het betaalde voetbal. In de afgelopen twee seizoenen speelde hij veertien duels voor Jong Ajax.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

In januari ging De Graaff zelfs mee op trainingskamp met de hoofdmacht naar Spanje. Een officiële wedstrijd spelen voor Ajax 1 zat er niet in. De negentienjarige doelman kiest nu voor een avontuur bij FC Utrecht.

Ajax traint donderdag op het veld

Ajax werkt donderdag de eerste veldtraining van het seizoen af. Dat zal de club dan doen zonder De Graaff, die op weg is naar zijn nieuwe club. Bij FC Utrecht hoopt De Graaff een volgende stap in zijn loopbaan te kunnen zetten.

De Graaff is niet de eerste talentvolle keeper die Ajax deze zomer verlaat. Ook Sten Kremers heeft de Amsterdamse club verlaten. Hij is teruggekeerd naar De Graafschap. Met Charlie Setford, Tommy Setford en Paul Reverson heeft Jong Ajax-trainer Frank Peereboom de keuze uit nog meer keepers.

Bij Ajax 1 zijn op dit moment Diant Ramaj, Gerónimo Rulli, Remko Pasveer en Jay Gorter de doelmannen. De verwachting is dat een of meerdere keepers deze zomer nog zal vertrekken vanuit Amsterdam.

Zet nu in op de EK wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.