Timber ziet transferwaarde fors stijgen, Gravenberch en Antony duurste Eredivisie-spelers

door Thijs Zwagerman 49

Bron Transfermarkt

Timber ziet transferwaarde fors stijgen, Gravenberch en Antony duurste Eredivisie-spelers

door Thijs Zwagerman 49

Bron Transfermarkt

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber is volgens de laatste update van Transfermarkt dertien miljoen euro meer waard geworden ten opzichte van het begin van dit seizoen. Transfermarkt taxeert de transferwaarde van Timber momenteel op dertig miljoen euro. In de top tien van duurste Eredivisie-spelers staat Timber daarmee op de vierde plaats.

De talentvolle centrumverdediger is absoluut niet de enige Ajacied die een plaats heeft in de top tien van duurste spelers uit de vaderlandse competitie. Ryan Gravenberch en Antony zijn de lijstaanvoerders in dit klassement met beiden een transferwaarde van 35 miljoen euro. Ajax-ploeggenoot Lisandro Martínez zit zijn talentvolle teamgenoten op de hielen met een geschatte transferwaarde van 32 miljoen euro.

Ook Sébastien Haller (30 miljoen euro), David Neres (20 miljoen euro), Noussair Mazraoui (20 miljoen euro) en Edson Álvarez (20 miljoen euro) behoren volgens Transfermarkt tot de tien waardevolste spelers uit de Eredivisie. Ajax-spelers Nicolás Tagliafico (16 miljoen euro), Davy Klaassen (15 miljoen euro), Steven Berghuis (15 miljoen euro), Mohammed Kudus (15 miljoen euro), André Onana (15 miljoen euro) en Dusan Tadić (15 miljoen euro) vallen met hun geschatte transferwaarde net buiten de top tien. Neres, Tagliafico en Onana daalden allen vanwege hun mindere prestaties in de eerste seizoenshelft twee miljoen euro in transferwaarde.

Geschatte transferwaarde

Transfermarkt is een platform dat internationaal veel statistieken in de voetballerij bijhoudt. Ook de geschatte transferwaardes van voetballers behoren hiertoe. In samenwerking met Voetbalimpact, de marktwaardecoördinator van Transfermarkt in Nederland, bepaalt Transfermarkt de geschatte transferwaardes van voetballers. Hierbij wordt onder meer gekeken naar prestaties, leeftijd en contractduur van een speler.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties