The Athletic: 'Henderson gaat bij Ajax 140.000 euro per week verdienen'

door Bart Veenstra 234

Bron The Athletic

The Athletic: 'Henderson gaat bij Ajax 140.000 euro per week verdienen'

door Bart Veenstra 234

Bron The Athletic

Laatst geüpdatet

The Athletic heeft vrijdagochtend het salaris van Ajax-nieuweling Jordan Henderson onthuld. Volgens het doorgaans betrouwbare medium gaat de Engelsman bij Ajax 120.000 pond - omgerekend bijna 140.000 euro - per week verdienen.

Henderson ondertekende donderdag een contract voor tweeënhalf jaar bij Ajax. Omdat hij zijn contract bij zijn vorige club Al-Ettifaq liet ontbinden, hoeft Ajax geen transfersom te betalen. Met een salaris van 140.000 euro per week, zou zijn jaarsalaris uitkomen op 7,2 miljoen euro per jaar. Met dat salaris wordt Henderson de grootverdiener bij Ajax. Bij Al-Ettifaq verdiende Henderson zo'n 700.000 pond per week.

Ajax heeft ook met Henderson gesproken over het aanvoerderschap bij de club, zo weet The Athletic. Volgens het medium moet er nog een besluit worden genomen, al duidt het er wel op dat Henderson (op termijn) mogelijk de aanvoerder van Ajax wordt.

De informatie van The Athletic komt niet overeen met de informatie die Valentijn Driessen donderdagavond verspreide bij Vandaag Inside. De journalist van De Telegraaf gaf aan dat Henderson bij Ajax een jaarsalaris van 4,5 miljoen euro krijgt. Daarbovenop zou hij een tekenpremie van 1,5 miljoen euro hebben bedongen.

Ajax wil nog meer leiders gaan aantrekken

Mogelijk blijft Henderson niet de enige versterking met leiderschap voor Ajax. Johan Inan van het Algemeen Dagblad liet weten dat Ajax in de zomer nog meer spelers met leiderschap wil aantrekken. 'Dat is ze met Henderson gelukt en van wat ik hoor, is dat er in de zomer misschien nog één of twee bijkomen, zodat de wederopstanding echt gestalte gaat krijgen. Het budget is niet dusdanig dat ze er deze winter al meerderen kunnen aantrekken.'

Bestel nu het Ajax-shirt met de naam van Jordan Henderson of check deze link voor meer Henderson-merchandise!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.