'Ajax wil in de zomer nog één of twee leiders gaan halen'

door Bart Veenstra 236

Bron Algemeen Dagblad

'Ajax wil in de zomer nog één of twee leiders gaan halen'

door Bart Veenstra 236

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Ajax wil in de zomer nog meer leiders binnenhalen. Dat laat Johan Inan, Ajax-watcher van het Algemeen Dagblad, weten in de AD Voetbalpodcast. Met Jordan Henderson haalde Ajax in deze winterse transferperiode een ervaren middenvelder.

'Je moet het aantrekken van Henderson zien als het begin van het herstel bij Ajax', zegt Inan. Ze hebben in 2018 natuurlijk meegemaakt hoe Dusan Tadić en Daley Blind werden binnengehaald als de nieuwe leiders. Veel spelers trokken zich toen aan die twee op. Ze hebben geconstateerd dat het de laatste anderhalf jaar ontbrak aan leiderschap in de kleedkamer na het vertrek van jongens als Blind en Tadić.'

'Ze willen de ploeg sturing en houvast geven door routiniers aan te trekken', gaat Inan verder. 'Dat is ze met Henderson gelukt en van wat ik hoor, is dat er in de zomer misschien nog één of twee bijkomen, zodat de wederopstanding echt gestalte gaat krijgen. Het budget is niet dusdanig dat ze er deze winter al meerderen kunnen aantrekken.'

Mogelijk vertrekkende spelers bij Ajax

Het is niet uitgesloten dat er deze winter nog wel spelers bij Ajax vertrekken. Freek Jansen, journalist bij Voetbal International, liet donderdag in de Pak Schaal Podcast weten dat er 'beweging' is rondom Carlos Forbs. De Portugees kan in Amsterdam niet rekenen op een basisplaats. Daarnaast zou er rondom nog een speler beweging zijn, al werd de naam van die speler niet genoemd.

Bestel nu het Ajax-shirt met de naam van Jordan Henderson of check deze link voor meer Henderson-merchandise!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.