'Terugkeer Kroes een grote mogelijkheid; directeur neemt Potter wellicht mee'

door Bart Veenstra 653

Bron Sam C

'Terugkeer Kroes een grote mogelijkheid; directeur neemt Potter wellicht mee'

door Bart Veenstra 653

Bron Sam C

Laatst geüpdatet

Alex Kroes lijkt terug te keren bij Ajax, zo meldt journalist Sam C. - van onder meer UnitedStandMUFC en ThatsFootballTV - op X. Wanneer Kroes daadwerkelijk terugkeert, is de kans groot dat Graham Potter alsnog de nieuwe trainer van Ajax wordt.

De Engelse journalist brengt het nieuws dinsdagmiddag naar buiten. Hij schrijft dat Ajax intern spreekt over een mogelijke terugkeer van Kroes. Wanneer hij terugkeert, zal Potter zich snel aansluiten bij Ajax, aldus enkele 'clubofficials' van Ajax.

De onderhandelingen met Potter waren onlangs zo vergevorderd dat er praktisch al een contract voor hem op tafel lag, zo wordt geschreven. De terugkeer van Kroes wordt door Sam C. niet alleen een punt van discussie genoemd, maar zelfs een grote mogelijkheid.

graham potter mogelijk nieuwe trainer ajax
Wordt Graham Potter toch de nieuwe trainer van Ajax? 

Schorsing Kroes bij Ajax

Kroes werd onlangs door de RvC van Ajax geschorst vanwege mogelijk handelen in aandelen van Ajax met voorkennis. Dit zou Kroes in de afgelopen zomer hebben gedaan, vlak voordat werd aangekondigd dat hij de nieuwe algemeen directeur van Ajax zou worden. De schorsing volgde ruim twee weken na zijn officiële startdatum van vrijdag 15 maart.

Sinds de schorsing van Kroes is er veel ophef ontstaan. De Bestuursraad, leden van de club en supporters van Ajax willen een terugkeer van Kroes. Tot nu toe liet RvC-voorzitter Michael van Praag weten dat dit geen mogelijkheid is.

Aankomende donderdag vindt er een officieuze ledenbijeenkomst plaats. Hier zullen Van Praag en ook commissaris Leo van Wijk tekst en uitleg geven over de schorsing van Kroes. De leden, die het niet eens zijn met de schorsing en het geplande ontslag van Kroes, zullen er waarschijnlijk alles aan doen om Kroes te laten terugkeren bij de Amsterdamse club.

Op dit moment worden de taken van algemeen directeur Kroes ingevuld door de overige directieleden. Dat zijn Marijn Beuker (sport), Menno Geelen (commercieel) en Susan Lenderink (financieel). In principe vullen zij die taken in tot de BAVA van 21 mei. Wanneer Kroes niet terugkeert, zal Ajax op korte termijn een (interim-)directeur moeten aanstellen.

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.