Ajax-directie neemt taken van geschorste Kroes tot BAVA over

door Bart Veenstra 134

Bron De Telegraaf

Ajax-directie neemt taken van geschorste Kroes tot BAVA over

door Bart Veenstra 134

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax heeft er volgens De Telegraaf voor gekozen om tot de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) op 21 mei geen interim-algemeen directeur aan te stellen. Het personeel van de Amsterdamse club werd vrijdagmiddag door middel van een brief op de hoogte gesteld van deze keuze.

De taken van de geschorste Alex Kroes worden de komende weken overgenomen door de huidige directieleden Marijn Beuker, Menno Geelen en Susan Lenderink, die 'een stapje extra doen'. Kroes is op dit moment geschorst, omdat hij verdacht wordt van handel in Ajax-aandelen met voorkennis.

Op de BAVA besluit de Raad van Commissarissen van Ajax wat er met Kroes gebeurt. De RvC gaf eerder aan dat men het voornemen heeft om de samenwerking met Kroes permanent te beëindigen. De Bestuursraad - dat 73 procent van de aandelen van Ajax vertegenwoordigt - echter eiste vorige week dat de commissarissen de beslissing om afscheid te nemen van de algemeen directeur te nemen heroverweegt.

'Als Bestuursraad willen wij Kroes terug, op wat voor positie dan ook'

De Vereniging Ajax wil een terugkeer van Kroes 'in welke vorm en onder welke voorwaarden dan ook'. Deze week sprak Bestuursraadlid Giovanni Fränkel zich nog uit over de kwestie Kroes in de podcast Scoren Zonder Bal. 'Het was een klap voor iedereen binnen Ajax, want iedereen heeft hoge verwachtingen van Alex', zei Fränkel. 'Alex is een jongen van de club, loopt en voetbalt hier zijn hele leven al, is succesvol ondernemer en had duidelijke plannen met wat hij met de club wilde.'

'Wij hebben feitelijk afgelopen vrijdag als Bestuursraad onze mening gegeven over hoe wij kijken naar de situatie', ging Fränkel verder. 'Als Bestuursraad willen wij Kroes terug, op wat voor positie dan ook binnen de club. Daarna moeten we kijken hoe het verdergaat. Voor ons is het belangrijk om de rust te bewaken.'

Wanneer de RvC op 21 mei wel besluit dat een vertrek van Kroes onvermijdelijk is, dan zal er wél een interim-CEO komen, zo meldt De Telegraaf. Dit is een eis van de KNVB. De bond stelt dat de club binnen zestig dagen een (interim-) algemeen directeur moet hebben.

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.