Ten Hag grijpt naast vierde Rinus Michels Award, Feyenoord-trainer Slot wint

door NielsOpdam 51

Bron De Telegraaf

Ten Hag grijpt naast vierde Rinus Michels Award, Feyenoord-trainer Slot wint

door NielsOpdam 51

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag heeft de Rinus Michels Award niet gewonnen, zo schrijft onder meer De Telegraaf. Feyenoord-trainer Arne Slot ging er namelijk met de prijs vandoor. Het is de eerste keer dat hij de Rinus Michels Award wint. Verder vielen ook Dick Lukkien en Bert van Marwijk in de prijzen.

Naast Ten Hag en Slot waren ook Ron Jans (FC Twente), Joseph Oosting (RKC Waalwijk) en Kees van Wonderen (Go Ahead Eagles) genomineerd voor de Rinus Michels Award. Uiteindelijk werd Slot door zijn collega-trainers in het betaalde voetbal en bondscoach Louis van Gaal uitgeroepen tot coach van het jaar. Hij behaalde met Feyenoord verrassend de finale van de Conference League.

Ten Hag werd afgelopen seizoen wederom landskampioen met Ajax en maakte voor de winterstop ook Europees indruk. Zijn ploeg werd namelijk groepswinnaar in de Champions League zonder ook maar één punt te verspelen. Dit jaar kon Ten Hag zijn vierde Rinus Michels Award winnen, want eerder won hij hem al in 2016, 2019 en 2021. Met drie awards is Ten Hag recordwinnaar van de prijs.

Lukkien beste trainer KKD, Van Marwijk wint oeuvre-prijs

Verder werd Lukkien uitgeroepen tot beste trainer van de Keuken Kampioen Divisie. Hij versloeg daarmee Marinus Dijkhuizen (Excelsior), Rob Penders (FC Eindhoven) en Wim Jonk (FC Volendam). Daarnaast kreeg oud-bondscoach Van Marwijk de oeuvre-prijs. Hij is de elfde trainer die in achttien jaar deze erkenning krijgt. Onder andere Van Gaal, Leo Beenhakker, Guus Hiddink, Johan Cruijff en Co Adriaanse gingen hem voor.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.