Supportersvereniging Ajax tegen nieuwe vorm van Champions League: 'Funest voor portemonnee'

door BasVelzel 147

Bron Ajax Life

Supportersvereniging Ajax tegen nieuwe vorm van Champions League: 'Funest voor portemonnee'

door BasVelzel 147

Bron Ajax Life

Laatst geüpdatet

De supportervereniging van Ajax is tegen de voorgestelde hervormingen voor de Champions League. Volgens SV Ajax zorgt de nieuwe 'wildcard' regel dat de kloof tussen de grote clubs en de rest wordt vergroot. Dat laten ze weten via Ajax Life.

Wat zijn precies de nieuwe hervormingen? Het miljardenbal zou vanaf het seizoen 2024/25 vier extra teams toe laten tot de competitie, het worden er dan 36. Twee van deze plekken gaan naar clubs waarbij het niet lukte om zich via de competitie te plaatsen voor het toernooi. Zij verdienen een 'wildcard' op basis van een clubcoëfficiënt en prestaties in de afgelopen vijf jaar.

Daarnaast wordt ook de groepsfase aangepast. De poule van vier teams zoals we dat nu kennen wordt een soort mini-competitie, waarin een club tegen tien verschillende tegenstanders speelt. De eerste acht plaatsen zich rechtstreeks voor de knock-outfase, terwijl de nummer negen tot nummer 24 play-offs moet spelen om zich te plaatsen. Daardoor groeit het aantal duels van 125 naar 225.

Ajax-supporters zijn fel tegen

De supportersvereniging is fel tegenstander van de nieuwe plannen. 'De Champions League wordt op deze manier alsnog een soort Super League, die de kloof tussen de grote clubs en de rest verder vergroot', schrijven ze. Daarnaast zou het ook de kloof in de Eredivisie vergroten.

'Wij vinden dat onze club altijd op het allerhoogste niveau moet meespelen, dat is het niveau waar Ajax thuishoort. Echter is de nieuwe opzet van de Champions League funest voor de portemonnee van supporters', aldus Fabian Nagtzaam, directeur van SV Ajax. Daarbij is het extra aantal wedstrijden vooral het probleem. 'Supporters kunnen hun euro maar één keer uitgeven. Bij Ajax hebben wij een hele trouwe supporters die de club overal achterna reizen. Je zet je club niet zomaar aan de kant.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties