Steijn overwoog niet om 5-3-2 te spelen: 'Had met Berghuis en Bergwijn buitenspelers van topkwaliteit'

door Jon van Dam 157

Bron Rondo

Steijn overwoog niet om 5-3-2 te spelen: 'Had met Berghuis en Bergwijn buitenspelers van topkwaliteit'

door Jon van Dam 157

Bron Rondo

Laatst geüpdatet

Maurice Steijn heeft niet overwogen om met een vijfmansdefensie te spelen bij Ajax, zo laat hij weten aan tafel bij Rondo. De oefenmeester kreeg veel doelpunten tegen met zijn team, maar vond zijn spelersmateriaal beter bij een 4-3-3-formatie passen.

'Ik heb niet overwogen om 5-3-2 te spelen omdat ik vond dat mijn buitenspelers - Berghuis en Bergwijn - van topkwaliteit zijn, zeker in Nederland', zo geeft de Hagenees aan. 'In combinatie met Brobbey, en daarachter nog Hlynsson, was dat voor mij geen optie. Maar met vijf verdedigers spelen is geen garantie dat je geen kansen weggeeft. Dat hebben we ook gezien', doelt Steijn op het uitduel met AZ.

Josip Šutalo werd afgelopen zomer voor zo'n twintig miljoen euro overgenomen van Dinamo Zagreb. De Kroaat slaagt er vooralsnog niet in om zijn stempel te drukken in Ajax 1. Steijn neemt de verdediger in bescherming. 'Wij hebben hem in de Nations League-finale gezien. Tijdens zijn eerste twee weken bij Ajax mocht hij niet spelen, alleen trainen. Richard Witschge en wij waren allemaal onder de indruk op dat moment. Maar in de wedstrijden zagen we totaal iets anders. Dat heeft met leiding te maken. Je hebt een keeper van 21 naast je staan, een back van twintig, Hato is zeventien. Nu met Henderson gaat dat wel wat beter.'

Steijn had veel contact met Van Gaal

Steijn geeft aan dat adviseur Louis van Gaal hem lang in bescherming heeft genomen. De oud-bondscoach zag een vertrek van Steijn niet zitten toen de voormalig trainer van Ajax de handdoek in de ring wilde gooien. 'Voordat hij adviseur van de RvC werd, heb ik veel contact met hem gehad. Ik ben een aantal keer bij hem thuis geweest en we hadden twee of drie keer per week contact. Hij bemoeide zich totaal niet met de opstelling, hij was een soort klankbord. Je vertelt hem wat je met de staf en spelers hebt gedaan. Wie je hard aangepakt hebt of met fluwelen handschoentjes. Hij zei dat hij het waarschijnlijk ook allemaal zo gedaan zou hebben.'

Registreer je bij Bezwaarmaker.nl en maak gratis bezwaar tegen je WOZ-waarde!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.