Steijn over tot stand komen van tegendoelpunten: 'Daar is bijna niet tegenaan te voetballen'

door Cristian de Jong 172

Bron ESPN

Steijn over tot stand komen van tegendoelpunten: 'Daar is bijna niet tegenaan te voetballen'

door Cristian de Jong 172

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Maurice Steijn zag zijn ploeg zondag zeer eenvoudig doelpunten incasseren tegen Feyenoord. Al eerder dit seizoen leken er doelpunten makkelijk te vallen en ook in De Klassieker was dit niet anders. Steijn weet dat dit beter moet en ziet dat er afspraken niet nagekomen worden.

'Ik ben teleurgesteld, natuurlijk', begint Steijn na de gestaakte wedstrijd tegenover ESPN. 'Vooral in de wedstrijd en het wedstrijdverloop. Het was de opdracht om het hoog te proberen. Mochten ze er onderuit spelen, dan zouden we het wat kleiner maken', legt de Ajax-trainer uit. Steijn zag zijn ploeg, ondanks relatief de snelle achterstand, een goede paar eerste minuten spelen.

'We begonnen de eerste tien minuten goed, maar de eerste de beste bal naar voren van Feyenoord ligt gelijk binnen.' Feyenoord had slechts één mogelijkheid nodig om op voorsprong te komen. Desondanks zag Steijn zijn ploeg vechten. 'Hoe gek het ook klinkt, maar ik heb daarna in de eerste helft een ploeg gezien die erin bleef geloven en kansen creëerde.' Toen wist Feyenoord erin te slagen om de voorsprong te vergroten. 'Je geeft de doelpunten zo kinderlijk eenvoudig weg. Daar is bijna niet tegenaan te voetballen', aldus Steijn.

Steijn over derde doelpunt Feyenoord

Het derde doelpunt van de Rotterdammers ontstond uit een counter. De restverdediging van de Amsterdammers was ver te zoeken en ook deze kans wist Feyenoord eenvoudig af te maken. Steijn ziet dat er afspraken niet kloppen. 'Want Borna Sosa en Devyne Rensch moesten achterin blijven en de zestien moest bezet worden.' Daarnaast is Steijn van mening dat Sosa in eerste instantie helemaal niet op doel had moeten schieten. 'Het was een fout in de organisatie, dat is duidelijk. We spreken het met z’n allen af en zijn er met z’n allen verantwoordelijk voor.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.