Steijn: 'Ajax had Weghorst vorige zomer al op de korrel, huurdeal ketste uiteindelijk af'

door Jon van Dam 81

Bron De Oranjekantine

Steijn: 'Ajax had Weghorst vorige zomer al op de korrel, huurdeal ketste uiteindelijk af'

door Jon van Dam 81

Bron De Oranjekantine

Laatst geüpdatet

Wout Weghorst stond tijdens de transferzomer van 2023 al in de belangstelling van Ajax. Dat vertelt voormalig trainer van de Amsterdammers, Maurice Steijn, tegenover VoetbalPrimeur. Destijds was er volgens de oefenmeester bijna sprake van een huurdeal.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

'Ik had hem er wel graag bij gehad', erkent Steijn in het programma De Oranjekantine. 'Er is vorig jaar wel even sprake van geweest toen hij bij Manchester United zat, maar dat ging toen niet door. We wilden hem een jaar huren, maar dat ketste uiteindelijk af', zo legt de Hagenees, die momenteel clubloos is, uit. 'Ik had hem er wel graag bij willen hebben, zeker!'

Alex Kroes neemt bij Ajax het transferbeleid op zich als technisch directeur. Het verbaast Steijn niet dat Kroes uitgekomen is bij Weghorst. De trainer denkt dat de Oranje-international zeker van waarde kan zijn voor de Amsterdamse club. 'Ik vind het niet gek. Ik zou dan wel heel duidelijk met hem afspreken wat zijn rol wordt, want Brian Brobbey is de toekomst. Maar ze spelen heel veel wedstrijden, bekerwedstrijden, Europees... Hij komt altijd aan twintig wedstrijden. De vraag is of hij dat wil.'

Overgang Weghorst naar Ajax lijkt de goede kant op te gaan

Woensdag kwam via transferjournalist Fabrizio Romano naar buiten dat de gesprekken tussen Ajax en Weghorst over de persoonlijke voorwaarden in een vergevorderd stadium zijn. Alle partijen zouden ervan overtuigd zijn dat een deal aanstaande is. Ajax zal snel overgaan tot de onderhandelingen met Burnley, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Premier League. In Amsterdam heerst optimisme over een goede afloop van de mogelijke transfer.

Weghorst is zelf nog volop actief op het EK in Duitsland met Oranje. Vrijdag zal de ploeg van bondscoach Ronald Koeman in actie komen tegen Frankrijk in de tweede groepswedstrijd. Beide teams wisten hun eerste duel in de groep te winnen.

Steijn heeft nog altijd contact met Brobbey

Tot slot komt Steijn nog te spreken over Ajax-spits Brian Brobbey, met wie hij nog regelmatig contact heeft. 'Hij is oersterk, snel, kan zijn lichaam goed gebruiken. Dat zijn kwaliteiten die hij van moeder natuur heeft gekregen. Hij kan nog veel meer dan achttien goals in één seizoen maken.'


Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Win 50 of 100 keer je inzet als Nederland scoort tegen Frankrijk! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.