Spitse tekent nieuw contract bij Ajax Vrouwen

door Bas Velzel 58

Bron Ajax TV

Spitse tekent nieuw contract bij Ajax Vrouwen

door Bas Velzel 58

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

Sherida Spitse heeft haar handtekening gezet onder een nieuw contract bij de Ajax Vrouwen. De 32-jarige middenvelder heeft haar contract verlengd met drie jaar, tot medio 2025. De recordinternational wil nog vele prijzen pakken met de Amsterdammers.

‘Ik wil heel graag voor Ajax spelen en prijzen pakken. Het kampioenschap heb ik nog niet, dat is mijn ultieme doel’, vertelt Spitse tegen Ajax TV. De geboren Friezin speelt sinds 1 januari 2021 in Amsterdam en pakte tot dusver twee prijzen met Ajax: de Eredivisie Cup in 2021 en de KNVB Beker het afgelopen seizoen.

Spitse is van mening dat ondanks haar leeftijd de scherpte en felheid nog altijd in haar spel zit. ‘Misschien nog wel meer dan vroeger. Ik wil mezelf altijd ontwikkelen en ben nog niet klaar. Daarnaast heb ik er nog altijd heel veel plezier in, dat vind ik het belangrijkste.’

Trainer bij Ajax?

Voor de middenvelder ligt er in de toekomst misschien een rol als trainer van Ajax Vrouwen weg. ‘Ik moet eerst mijn UEFA A-diploma halen en dan door. Ik zou het heel mooi vinden als het lukt om hier ooit hoofdtrainer te worden. Maar eerst wil ik nog heel lang voetballen. Misschien nog wel vijf, zes of zeven jaar. Ik wil daar geen leeftijd aan hangen.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.