Ajax Vrouwen moeten na het landskampioenschap ook de Eredivisie Cup aan FC Twente laten

door Jesse ter Haar 36

Bron AS

Ajax Vrouwen moeten na het landskampioenschap ook de Eredivisie Cup aan FC Twente laten

door Jesse ter Haar 36

Bron AS

Laatst geüpdatet

De Ajax Vrouwen hebben zondag verloren in de finale van de Eredivisie Cup. FC Twente - de club waaraan de Amsterdammers ook het landskampioenschap moesten laten - was uiteindelijk met 4-3 te sterk. Een seizoen eerder wist de ploeg van Danny Schenkel de Eredivisie Cup nog zelf te winnen, waardoor het zondag onttroond werd.

In de halve finale van het toernooi was Ajax veel te sterk voor PSV. Zondag begon het ook nog goed voor de Amsterdammers. Goalgetter Romée Leuchter zorgde na een kwartier immers al voor de eerste treffer van de dag. De volgende treffer was, niet veel later, echter voor FC Twente. Anna-Lena Stolze volleerde de bal na een afgeslagen corner en zag hoe die kiezelhard tegen de touwen ging.

1-1 was ook de ruststand, maar zeker niet de eindstand. In de eerste fase va de tweede helft trok FC Twente de wedstrijd naar zich toe. Eerst scoorde Marisa Olislagers, waarna Stolze even later haar tweede van de middag maakte en de 3-1 liet aantekenen. Het was Leuchter die haar ploeg vervolgens nieuwe hoop gaf door halverwege het tweede bedrijf de 3-2 te maken, maar die hoop bleef niet lang in stand.

Twee minuten na de aansluitingstreffer viel de 4-2 immers al. Renate Jansen schoot de Amsterdamse hoop aan diggelen, althans, zo leek het. Even leek er nog ruimte voor een slotoffensief toen Tiny Hoekstra de 4-3 maakte, maar de overgebleven tijd bleek te weinig. Zodoende ging de ploeg van Schenkel met 4-3 onderuit en moest het andermaal een prijs aan de concurrent uit Enschede laten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties