Ajax Vrouwen na dubbele zege op PSV door naar finale Eredivisie Cup

door Jesse ter Haar 17

Bron AS

Ajax Vrouwen na dubbele zege op PSV door naar finale Eredivisie Cup

door Jesse ter Haar 17

Bron AS

Laatst geüpdatet

De Ajax Vrouwen hebben zich zondag verzekerd van een plek in de finale van de Eredivisie Cup. In de halve finale namen de Amsterdammers het in een dubbele confrontatie op tegen PSV en dat leverde geen enkel probleem op. Na een 0-2 zege in Eindhoven volgde op zondag een 3-0 overwinning in Amsterdam.

De ploeg van trainer Danny Schenkel - die na het huidige seizoen afzwaait - was zondag al meteen de meest gevaarlijke ploeg. Jonna van de Velde zorgde voor het eerste gevaar, maar miste nog. Goalgetter Romée Leuchter deed het even daarna beter. Nog binnen het halfuur kwam Ajax via haar alsnog op voorspong. Na de 0-2 overwinning in de uitwedstrijd stonden de Amsterdammers er daarmee al goed voor.

Het was echter niet Leuchter, maar Victoria Pelova die zondag de schijnwerpers op zich richtte. Binnen twee minuten zorgde de Oranje-international voor een marge van drie en op die manier kon de finale van de Eredivisie Cup de ploeg haast niet meer ontglippen. Na rust was het een kwestie van uitspelen. Gescoord werd er dan ook niet meer en zodoende eindigde het in 3-0.

Op zondag 5 juni volgt de finale van de Eredivisie Cup. FC Twente, de kampioen van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen, is die dag de tegenstander. Het is een herhaling van de vorige editie van de Eredivisie Cup-finale, want ook vorig seizoen stonden Ajax en FC Twente tegenover elkaar. Schenkel en de zijnen kunnen hoop putten uit die editie, want toen werd er met 3-2 gewonnen. Tijdens de laatste Eredivisie-wedstrijd van het afgelopen seizoen werd er minder succes geboekt, want toen was FC Twente juist met 2-3 te sterk.

Volledige opstelling Ajax Vrouwen:

Kop; Van der Most (De Sanders 47'), Van der Gragt, Doorn, Van de Velde; Spitse, Pelova (Sabajo 63'), Noordam (Kardinaal 81'); Bakker (Tromp 63'), Leuchter, T. Hoekstra (Kruize 74').

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties