'Sosa is op dit moment geen transfertarget voor Borussia Dortmund'

door Timo Suur 122

Bron Florian Plettenberg

'Sosa is op dit moment geen transfertarget voor Borussia Dortmund'

door Timo Suur 122

Bron Florian Plettenberg

Laatst geüpdatet

Borussia Dortmund is op dit moment niet concreet in de markt voor de diensten van Borna Sosa, zo meldt Florian Plettenberg op X. De vleugelverdediger werd in verband gebracht met een overstap naar de Duitse topclub, maar hier is volgens de journalist vooralsnog geen sprake van.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Door LigaInsider werd eerder gemeld dat Sosa bij Borussia Dortmund wordt gezien als een mogelijke versterking, want de club is op zoek naar een nieuwe linksback. Na het vertrek van Ian Maatsen zoekt Borussia Dortmund - waar Sven Mislintat nu directeur voetbalzaken is - naar een opvolger.

Ferdi Kadıoğlu van Fenerbahçe zou naar verluidt de topkandidaat zijn om Maatsen op te volgen bij Borussia Dortmund. Sosa wordt volgens de geruchten als een alternatief gezien voor Kadıoğlu. Ook zou Patrick Dorgu, die nu onder contract staat bij het Italiaanse Lecce, op het lijstje staan in Dortmund.

Volgens Plettenberg is de interesse van Borussia Dortmund in Sosa vooralsnog niet concreet. De transferexpert meldt niet of de Kroaat daadwerkelijk op de lijst staat bij de clubleiding, maar dit lijkt wegens de link tussen Sosa en Mislintat, die de vleugelverdediger naar Ajax haalde, niet ondenkbaar.

Sosa bij Ajax

Sosa werd in de zomer van 2022 door Ajax, waar Mislintat destijds werkzaam was, voor zo'n acht miljoen euro overgenomen van VfB Stuttgart. In Amsterdam wist de Kroaat echter nooit te overtuigen. Het contract van Sosa bij Ajax loopt nog door tot medio 2028.

In het afgelopen seizoen speelde Sosa 25 officiële wedstrijden in dienst van Ajax. Hierin was de vleugelverdediger goed voor vijf doelpunten en twee assists. Sosa behoorde de voorbije weken tot de EK-selectie van Kroatië, maar na de groepsfase zat het eindtoernooi er alweer op voor de Kroaten na een tegendoelpunt diep in de blessuretijd tegen Italië. De Ajacied maakte alleen in de groepswedstrijd tegen Albanië (2-2 gelijkspel) speelminuten.

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.