Sneijder over Tadic: 'Die jongen is het helemaal kwijt'

door Davy Lo 161

Sneijder over Tadic: 'Die jongen is het helemaal kwijt'

door Davy Lo 161

Laatst geüpdatet

In de uitzending van Veronica Offside bespraken Wesley Sneijder en Andy van der Meijde Ajax-spelers Dusan Tadic en Edson Álvarez in de huidige vorm. De voetbalanalisten zien genoeg verbeterpunten en lieten er geen gras over groeien. Daarnaast werd ook het penaltymoment van scheidsrechter Bas Nijhuis belicht.

Wesley Sneijder ziet in Edson Alvarez niet een Europese topspeler. De voetbalanalist ziet de kwaliteiten die hij bezit, maar vindt dat de verdedigende middenvelder vaak over het randje gaat. ‘Als het niet lekker loopt dan komt het Zuid-Amerikaanse in hem naar boven en dan wordt hij ineens slager’, zei Sneijder. ‘Alvarez is voor Ajax belangrijk in ballen afpakken en gaten dichtlopen. Voetballend vind ik hem niet de allerbeste, maar in de periode dat hij vaker is gaan spelen, is hij beter aan de bal geworden.’

Tadic op de bank

Hoewel de recordinternational Álvarez wel goed genoeg vindt voor de basis, geldt dat niet voor Dusan Tadic. ‘Die jongen is het helemaal kwijt en het begint nu gênant te worden. Je moet hem uit zijn lijden verlossen en op de bank neerzetten. Hij is de aanvoerder, maar je kan ook een aanvoerder zijn buiten het veld. Als ik vroeger zo had gespeeld had ik zelf gevraagd om op de bank te zitten.’ Sneijder zag tegen AZ een Tadic die met andere dingen bezig was dan met de wedstrijd. ‘Hij heeft in totaal acht keer op de grond gelegen en liggen rollen.'

Rode kaart? 

Over de wedstrijd tegen de Alkmaarders ging het na afloop óók over het optreden van scheidsrechter Bas Nijhuis. Bij een tackel van Tijani Reijnders op Brian Brobbey, had de arbiter rood kunnen geven, maar die actie werd bestraft met geel. 'Die overtreding op Brobbey was echt schandalig, je kunt zijn carrière echt verpesten door deze tackel', zei Andy van der Meijde. 'Dit was gewoon een rode kaart, maar ik denk dat Nijhuis zijn kaarten niet bij zich had of dat de VAR een storing had', zei de voormalig Ajacied met een glimlach.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.