Van Gaal over de vele Ajacieden in Oranje: 'Ajax de meest kapitaalkrachtige club'

door Davy Lo 45

Bron AS

Van Gaal over de vele Ajacieden in Oranje: 'Ajax de meest kapitaalkrachtige club'

door Davy Lo 45

Bron AS

Laatst geüpdatet

Bondscoach Louis van Gaal liet tijdens persconferentie kort zijn licht schijnen over de acht Ajacieden die geselecteerd zijn. Met acht spelers bezet Ajax maar liefst een derde van de 24-koppige selectie van het Nederlands elftal. Komende donderdag gaan de Oranje-internationals op bezoek bij Polen, drie dagen wordt er in de Johan Cruijff Arena gespeeld tegen België.

Ajax is met acht spelers hofleverancier tijdens de laatste interlandbreak van het Nederlands elftal. Van Gaal gaf in de persconferentie aan waarom hij al deze jongens heeft geselecteerd. ‘Het heeft te maken met de kwaliteiten van de spelers. Ik denk dat Ajax de meest kapitaalkrachtige club is, waardoor ze ook de betere spelers kunnen kopen. Dat wil niet zeggen dat ze alles kunnen winnen. Gelukkig maar, want daarom is voetbal zo aantrekkelijk.'

Belangrijke rol Daley Blind

Eén van de Ajacieden die geselecteerd is voor Nederlands elftal kent ook een leidende rol. Daley Blind is door het wegvallen van Georginio Wijnaldum de derde aanvoerder. ‘Hij en Memphis Depay zijn de aanvoerdersassistenten en dat doen zij heel erg goed.’ De linksback kan met zijn belangrijke rol binnen het team een mooie mijlpaal bereiken op en richting het WK. Mocht hij de komende twee wedstrijden in de Nations League spelen, alles spelen op het eindtoernooi én ver komen, dan tikt Blind de 100 interlands aan. Momenteel staat Blind op 92 interlands.

Blijven leveren

Een speler die nog zijn debuut voor Oranje moet maken, is Brian Brobbey. Van alle Ajacieden in de voorselectie was de spits de enige die afviel bij de definitieve bekendmaking. Tijdens de persconferentie zei Van Gaal: ‘Spelers die zijn afgevallen moet niet wanhopen en blijven leveren.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.