'Schuurs verkoos Torino boven Paris Saint-Germain en Liverpool'

door Cristian de Jong 47

Bron Tuttosport

'Schuurs verkoos Torino boven Paris Saint-Germain en Liverpool'

door Cristian de Jong 47

Bron Tuttosport

Laatst geüpdatet

Perr Schuurs maakte afgelopen zomer ondanks interesse van Paris Saint-Germain, Liverpool en Tottenham Hotspur toch de overstap naar het Italiaanse Torino, zo meldt Tuttosport. Torino betaalde - inclusief bonussen - ruim elf miljoen euro voor de Nederlander.

Echter leek het er voor lange tijd niet op dat Schuurs ging tekenen bij de Granata. Zo moest de nummer tien van afgelopen seizoen in Italië met grote ploegen concurreren. 'De eerste keer dat de directeur liet weten Perr te willen halen, dacht ik dat het onmogelijk was aangezien er grote concurrentie was. We hadden het over Tottenham Hotspur, PSG en Liverpool', vertelt zaakwaarnemer George Gardi.

Voor Schuurs werd de Serie A gezien als de ideale stap in zijn nog altijd pas prille carrière. 'En dan met name Torino', vervolgt Gardi. Ook zou de oud-Ajacied perfect passen in de plannen van coach Ivan Juric. 'Toen koos Perr voor Torino. Hij is ervan overtuigd dat het zijn kansen op Oranje vergroot.'

Tot dusver stond Schuurs drie keer in het basiselftal van Juric. Twee keer maakte hij de volledige negentig munten vol. Momenteel is Torino terug te vinden op een keurige negende plaats. Afgelopen weekend kreeg Schuurs nog een bittere pil te slikken. Toen hielden de verdediger en de zijnen lang stand tegen Sassuolo. Echter was het Augustin Alvarez die in de 93e minuut de bezoekers naar een 0-1 overwinning schoot.

Schuurs bij Ajax

Schuurs speelde tussen 2018 en 2022 voor Jong Ajax en het eerste van Ajax. Daarvoor speelde de verdediger zich in de kijker bij zijn jeugdclub Fortuna Sittard. In Amsterdam kreeg Schuurs geregeld de kans als basisspeler, maar die status wist hij nooit lang vast te houden. In totaal was Schuurs goed voor negentig wedstrijden voor de club uit Amsterdam, waarin hij drie keer wist te scoren. In Italië tekende hij een contract tot medio 2026, met de optie voor nog een seizoen.

Denk jij dat Oranje wint van Polen?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.