Schuurs kent vliegende start in Turijn: 'Met mijn coach en teamgenoten klikt het heel goed'

door Cristian de Jong 65

Bron Algemeen Dagblad

Schuurs kent vliegende start in Turijn: 'Met mijn coach en teamgenoten klikt het heel goed'

door Cristian de Jong 65

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Perr Schuurs kent een vliegende start in Turijn. Zo won hij met Torino met 1-2 op bezoek bij het Cremonese van Cyriel Dessers. Ook won Schuurs alle zeven van zijn luchtduels. Vooralsnog is Schuurs de enige speler in de Serie A met minimaal zeven gewonnen luchtduels. De oud-Ajacied maakt dus een goede indruk in Italië.

Niet alleen won Schuurs al zijn luchtduels, de Nederlander ruimde zelfs tien keer de bal op bij aanvallen van Cremonese. Geen enkele speler in de Serie A deed dit vaker dit seizoen. Dit is ook de Italiaanse media opgevallen. 'De jonge reus die de stier beschermt,' omschrijft La Repubblica. 'Hij moet zijn identiteitskaart vervalst hebben, want hij lijkt het Torino-shirt al tien jaar te dragen. Hij heeft Ivan Juric (trainer Torino) direct betoverd,' schrijft Tuttosport.

Na deze vliegende start kijkt Schuurs zelf ook tevreden terug op zijn eerste minuten voor Torino. 'Ik ben heel blij met deze avond en de drie punten. Met mijn coach en mijn teamgenoten klikt het heel goed,' vertelt Schuurs op het clubkanaal van Torino. 'De eerste weken zijn niet makkelijk vanwege de communicatie, maar de coach nam me apart en heeft me video's laten zien zodat ik kon begrijpen wat ik moest doen in het veld. Ik denk dat het heel goed ging voor een eerste wedstrijd.'

Juric, de hoofdcoach van Torino, is erg enthousiast over zijn nieuwe aanwinst. 'Perr heeft veel intelligentie, hij was geconcentreerd en deed het heel goed. Hij moet in sommige opzichten zeker nog veel verbeteren, maar er zit een goede kop op en door hard te werken kan hij zijn gebreken gladstrijken en een uitstekende speler worden.'

Schuurs over het leven in Turijn

Ook bevalt het leven in Italië erg goed. 'Het is hier heel anders dan het leven in Nederland, maar we hebben een appartement gevonden en we gaan zeker van Turijn genieten als ik een dagje vrij ben. Mijn vriendin kan hier goed shoppen en het weer is beter dan in Nederland dus we gaan het hier zeker naar ons zin hebben,' aldus Schuurs.

Torino is na drie competitiewedstrijden nog altijd ongeslagen. Voor Schuurs is komende donderdag de eerste echte test. Torino speelt dan uit tegen het Atalanta van Nederlanders Teun Koopmeiners, Marten De Roon en Hans Hateboer.

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.