Ajax bevestigt vertrek Schuurs naar Torino, Amsterdammers ontvangen maximaal 11,3 miljoen

door BadembaBarrie 154

Bron Ajax

Ajax bevestigt vertrek Schuurs naar Torino, Amsterdammers ontvangen maximaal 11,3 miljoen

door BadembaBarrie 154

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Perr Schuurs is officieel speler van Torino. Ajax maakt het vertrek van de centrumverdediger donderdagavond wereldkundig. De Amsterdammers ontvangen een bedrag van maximaal 11,3 miljoen euro uit Italië.

Torino betaalt Ajax een vast bedrag van negen miljoen euro, zo valt op de site van de Amsterdammers te lezen. Middels bonussen en variabelen kan dat bedrag uiteindelijk dus nog oplopen tot maximaal 11,3 miljoen euro. Onduidelijk is vooralsnog voor hoe lang Schuurs in Italië getekend heeft.

Bij Ajax stond Schuurs nog tot medio 2025 onder contract en de Amsterdammers wilden de verdediger in eerste instantie nog niet laten gaan. Met het aanblijven van Jurriën Timber leken Schuurs' kansen op een basisplaats echter nihil en dus kwam het voor de nog altijd slechts 22-jarige Schuurs alsnog tot een vertrek.

Bijna honderd optredens in Ajax 1

Schuurs kwam in de zomer van 2018 over van Fortuna Sittard, waar hij op jonge leeftijd al aanvoerder was. In zijn eerste seizoen in Amsterdam speelde de verdediger zijn wedstrijden nog voornamelijk in Jong Ajax, vanaf 2019/20 kwam hij regelmatig in actie voor Ajax 1, maar een echte basisspeler wist hij nooit te worden in de Johan Cruijff ArenA. Uiteindelijk speelde Schuurs 95 wedstrijden voor het eerste van Ajax, waarin hij goed was voor 3 doelpunten en 4 assists.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.